Meerdere data

Themarondleiding over de 'knolcyperus' | OMWB on Tour

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Esbeek

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ooit gehoord van de knolcyperus? Het is een klein plantje dat voor grote problemen zorgt. Een hardnekkig onkruid dat snel rond zich heen grijpt en andere grond 'besmet'.

Op verschillende percelen landbouwgrond van de provincie Noord-Brabant is een besmetting met knolcyperus geconstateerd. De verspreiding gaat snel door besmet plantgoed, besmet materieel, door besmette grond verslepen en door de hogere temperaturen als gevolg van de klimaatsverandering. De economische gevolgen zijn groot bij een besmetverklaring (teeltverbod).

Tijdens deze rondleiding langs 'besmette' gebieden ontdek je alles over dit plantje en de manier waarop de provincie de knolcyperusbesmetting, in samenwerking met andere grondeigenaren zoals waterschap, gemeente en eigenaren van belendende percelen, bestrijdt. Daarnaast vertellen we je graag over een proef van de provincie: In 2019 starten we als eerste in Nederland met een alternatieve bestrijdingsmethode waarbij de plant met een elektrische lading wordt gedood van binnenuit.

Graag zelf laarzen meenemen.

Onderdeel van OMWB on Tour
De OMWB zet tijdens OMWB on Tour (16 t/m 20 september 2019) haar deuren open voor opdrachtgevers. Je kunt een week lang meelopen met ons werk. Bekijk het hele weekprogramma op omwb.nl/ontour.

Locatie

Esbeek

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen