Gratis

Webinar 'Reality check op Innovatiemanagement'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar 'Reality check op Innovatiemanagement'

Over dit evenement

Op dinsdag 22 september organiseren IT Circle Nederland en de Rijks Innovatie Community (RIC) samen een webinar over de impact van de coronacrisis op innovatie. Beide organisaties zetten zich in voor het delen van kennis over ICT en innovaties. De IT Circle richt zich op de IT professionals bij eindgebruikers en de RIC is een initiatief om innovators binnen de rijksoverheid aan elkaar te verbinden.

De coronacrisis vraagt om aangepast gedrag bij onszelf, onze collega’s en onze organisaties. Tijdens dit webinar delen diverse organisaties hun ervaringen over innovatie waarbij de volgende vragen centraal staan: Welke nieuwe innovaties zien we nu versneld ingezet worden? Welke worden vertraagd? Wat verandert er rond innovatiemanagement?

Dagvoorzitter is Pernille La Lau. Zij trapt dit webinar af met een digitale ronde tafel met medewerking van Jan Middendorp, lid van de Tweede Kamer en mede initiatiefnemer van de tijdelijke Tweede Kamer commissie Digitale Toekomst, Corné Mulders, CIO van UMC Utrecht, en Lourens Visser, CIO Rijk bij het Ministerie BZK.

Je kan tijdens deze middag, naast het plenaire deel, verschillende workshops volgen waarbij er ingehaakt wordt op bovenstaande thema’s. De volgende organisaties verzorgen één van de break out sessies:

Belastingdienst: Dagelijks innoveren in een scrumteam. Het werken binnen een sprintteam is leuk en we leveren het liefs elke dag waarde. Wendbaarheid is belangrijk en we zijn in staat om ons dagelijks aan te passen. We leren van fouten en in een retro verbeteren we ons keer op keer. Toch zien we dat innovatie niet altijd een plek krijgt in een scrumteam.

Gasfabriek: De hele wereld wordt digitaal. In ieder domeingebied gaat new technologie een significante rol spelen, sterker nog, bestaande bedrijven worden bedreigd en soms zelfs gedist en gedisrupt door tech startups. Waar gaan we naar toe? Bedrijven en organisaties moeten ‘data driven’ worden anders gaan ze het niet redden. Een data-digitaal-discussie met behulp van een ‘spelleider’.

Rabobank: HR moet sneller tech- en data-minded worden. Daarom onderzoekt de HR van Rabobank hoe nieuwe technologie een rol kan spelen in dat streven, zodat iedere werknemer een goede employee journey kan uitstippelen. Dat wordt verwezenlijkt door verschillende ‘proof of concepts’ op te zetten met de diverse nieuwe technologieën. Zo is de Rabobank bijvoorbeeld bezig met een Career Wallet op basis van blockchain technologie: “We onderzoeken of we medewerkers hiermee meer regie kunnen geven over hun data”.

Utrecht Economic Board: Hoe breng je bij brede innovatievraagstukken de verschillende snelheden van overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers samen?

Rijks Innovatie Community: Wat betekent thuiswerken voor je netwerk en hoe bouw je aan een community wanneer je elkaar fysiek moeilijk kan treffen? De Rijks Innovatie Community deelt haar ervaringen en tips en tricks als het gaat om online community building. Hoe doe je dat: online samenwerken? Hoe zet je de huidige versnelling van digitalisering om in kansen voor je community?

PIANOo: Innovatiemanagement in de publieke sector. Hoe samen met de markt te innoveren in de publieke sector? Wat zijn de grootste valkuilen en hoe voorkom je dat je hierin stapt? Innovatiemanagement in de publieke sector is een wezenlijk andere dan in de private sector. In deze sessie hoe hiermee om te gaan en hoe het innovatieproces voor alle betrokkenen zo aantrekkelijk mogelijk in te richten.

CSU: Bij CSU ontdekken en experimenteren ze graag met de nieuwste innovaties om de schoonmaak- en facilitaire branche te inspireren en te vernieuwen.

Maar hoe matcht IT dan met schoonmaak? Elke en Marloes, Specialisten Innovatie bij CSU, vertellen hoe zij technieken/innovaties toepassen die bijdragen aan de nieuwe facilitaire wereld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan data gestuurd schoonmaken en de Hologram Hostess. Technieken die bijdragen aan de nieuwe facilitaire wereld.

Nederlandse Spoorwegen: Om van een treinenbedrijf te veranderen in een breed mobiliteitsbedrijf is innovatie noodzakelijk. NS beschikt over veel expertise en enthousiasme rondom innovatie. Om deze innovatiekracht te versterken en mensen te verbinden is het Innovatieplatform in het leven geroepen wat bestaat uit het Innovatieportaal, de Innovatie Community met expertteams en de Innovatiefabriek. Op deze manier faciliteert NS bottom-up innovatie. Tijdens deze middag nemen we jullie mee in onze aanpak en gaan we graag het gesprek aan over de succesfactoren en valkuilen.

Hogeschool Utrecht: Veel Nederlanders werken op dit moment noodgedwongen thuis. In deze workshop willen we met elkaar verkennen of deze innovatie ook betekenisvolle kanten heeft. En hoe deze "opgelegde innovatie" ondanks alles zo betekenisvol mogelijk is in te richten.

Zijn dit vragen waar jij je ook mee bezig houdt? Of, heb je mogelijk een antwoord op deze vragen, meld je aan en deel je kennis!

Programma

12.45-13.00 uur: koffie/thee halen voor achter je bureau

13.00-14.00 uur: webinar: opening en ronde tafel

14.00-14.40 uur: interactieve workshops, ronde 1

14.40-14.50 uur: wrap up plenair

14.50-15.00 uur: pauze inclusief koffiecorner inrichten

15.00-15.40 uur: interactieve workshops, ronde 2

15.40-16.00 uur: wrap up en afronden

Let op

Dit event is toegankelijk voor leden van IT Circle, personen werkzaam bij de Rijksoverheid en gasten op uitnodiging van de IT Circle en RIC.

Na inschrijven ontvang je een bevestiging per e-mail. De link om in te loggen voor het webinar ontvang je binnenkort van ons via dat e-mailadres. Je geeft akkoord voor het delen van je gegevens met andere deelnemers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen