€ 27,17

1st Live concert Messiaen & Kurtag in HBS Rotterdam

Venster Acties en details

€ 27,17

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

voormalige HBS

s' Gravendijkwal 58

3014EE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Het DoelenEnsemble presenteert: Ralph van Raat & Maarten van Veen spelen Messiaen en Kurtag.

Over dit evenement

Op 3 december is er een exclusief online concert georganiseerd door het DoelenEnsemble. Live vanuit de nieuwe studio in de HBS spelen Maarten van Veen en Ralph van Raat op twee vleugels geweldige muziek van Messiaen en Kurtag. Voor het eerst is er plaats voor publiek in onze nieuwe HBS studio (met een beperkt aantal plaatsen vanwege/en rekening houdend met de Covid -19, maar onbeperkt online!).

Dit is de reservering voor het concert om 19:00. Er is nog een concert om 21:00. Zie hiervoor de andere link.

Op het programma staan naast Visions de l' Amen voor 2 piano's van Messiaen, ook een 2 tal werken van Kurtag. Zijn verstilde intieme bewerkingen van Bach's liturgische muziek vormen een binding én mooi contrast met de grootste compositie voor 2 pianisten van Messiaen. Van Veen :"De geladenheid van de noten en tegelijk de rust is zeer indrukwekkend in de werken van beide componisten. Kurtag hoorde ik voor het eerst spelen met zijn vrouw in Budapest Music Center. Het heeft een enorme indruk op mij achtergelaten, om met zoveel respect en toewijding de muziek van Bach te herschrijven en zo te kunnen musiceren."

De bespiegeling op het begrip Amen in zeven muzikale visies vergt van de twee pianisten volgens Messiaen ‘het uiterste aan kracht en gevarieerde klankrijkheid.’ Toch is hier de religie alom aanwezig. De pianisten bespiegelen het begrip ‘Amen’, kantelen het als een juweel en laten de verschillende duidingen stralen. Amen als proeve van aanvaarding, maar bijvoorbeeld ook als wens, het verlangen, en overgave. Messiaen noemt ook een heel algemene betekenis: ‘het leven van de schepselen die Amen zeggen door het simpele feit dat zij bestaan’.

Voor de pianisten Van Raat en Van Veen, gaat dit concert ook om de nabijheid van de rol als musicus in deze tijd. We hopen zoveel mogelijk mensen te bereiken en te laten meegenieten van dit concert.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

voormalige HBS

s' Gravendijkwal 58

3014EE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen