A Thing of Beauty is a Joy Forever: Lustrumprogramma VVAO Amersfoort

Venster Acties

A Thing of Beauty is a Joy Forever: Lustrumprogramma VVAO Amersfoort

“A thing of beauty is a joy forever” Lustrumprogramma afdeling Amersfoort 11 juni 2023

Door VVAO Amersfoort

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 11 jun. 2023 10:30 - 20:00 CEST

Locatie

Amrâth Berghotel Amersfoort 225 Utrechtseweg 3818 EG Amersfoort Netherlands

Beleid voor refunds

Geen restituties

Over dit evenement

  • 9 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

VVAO Amersfoort bestaat 70 jaar, een platina jubileum en dat gaan we natuurlijk vieren! Omdat we onze leden als onze kroonjuwelen beschouwen, hebben we juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van het programma “Tussen Kunst en Kitch”, gevraagd voor het middagprogramma een lezing te geven met als thema: Juwelen en mensen. We verheugen ons op zijn interessante verhalen over de kroning van Charles III en Camilla, de parels van Vermeer en andere actuele onderwerpen.

Dat mooie dingen ook minder mooie kanten kunnen hebben, horen we in de ochtend van beeldend kunstenaar Geert Jan Jansen die in zijn kasteel Beverweerd zal worden geïnterviewd door Monique van Hasselt. Ze zal Geert Jan vragen naar zijn boek 'Magenta' dat hij heeft geschreven in het huis van bewaring in Orléans, nadat hij door de Franse politie was opgepakt als 'de grootste kunstvervalser van deze eeuw'. Geert Jan zal openhartig vertellen over zijn leven in de kunsthandel en neemt ons mee langs kunstenaars, verzamelaars en ateliers in Europa en Amerika. Het boek is zeer de moeite van het lezen waard en kan tijdens de rondleiding gekocht worden. Geert Jan heeft zijn vervalsersleven inmiddels achter zich gelaten en maakt nu prachtige schilderijen ‘in his own right’ die tijdens ons bezoek aan het kasteel bezichtigd kunnen worden en -voor verzamelaars en liefhebbers- ook te koop zijn.

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een heerlijke lunch, borrel en diner. Het programma speelt zich af op verschillende locaties in de regio. Deelnemers worden verzocht om te helpen met carpoolen vanaf de verzamelplaats naar de sublocaties. Bij het bestellen van een kaartje kan je opgeven of jij kunt rijden of dat je graag mee wil rijden.

Lustrumprogramma:

10.30 uur: Vertrek verzamelplaats, (gratis) parkeerterrein van het Berghotel, waar wij ook eindigen. Adres: Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort (033-4224222)

11.00-11.15 uur: Aankomst Kasteel Beverweerd. Adres: Beverweertseweg 60 3985 RE Werkhoven

Ontvangst met koffie en iets lekkers. Geert Jan Jansen zal door Monique van Hasselt worden geïnterviewd over zijn leven en zijn schilderijen. Daarna kan iedereen zelf de hele expositie in eigen tempo bekijken. (begane grond en eerste verdieping).

13.00-13.15 uur: Aankomst voor de lunch bij ‘t Wapen van Odijk Adres: De Meent 53 3984 JH Odijk (030 6561618) Dames die slecht ter been zijn, kunnen eerder per auto naar Odijk en de snelle wandelaarsters lopen deze mooie route in een half uur.

14.30 uur: vertrek naar Amersfoort

15.00 uur aankomst Berghotel Zaal 4-5

15.30 – 16.30 uur: Spreker Martijn Akkerman, juwelenhistoricus. Lezing: 'Juwelen en mensen.'

16.45 uur: Aperitief in de “Jacobs Room”

17.45 uur: 3-gangen buffetdiner. Mogelijkheid van tafel te wisselen na elke gang

20.00 uur: Slotwoord van het bestuur

Over de organisator

Georganiseerd door
VVAO Amersfoort

De VVAO is hèt leidend netwerk voor ambitieuze, hoogopgeleide, sociaal betrokken vrouwen met 32 afdelingen in heel Nederland, o.a. Amsterdam. Ons netwerk zet zich in voor de positieverbetering en empowerment van vrouwen. Wij ontmoeten elkaar, ontwikkelen en delen onze kennis door regionale, landelijke en internationale activiteiten te organiseren.

Lustrum Amersfoort 2023: Wij zijn 70 jaar!

Gedurende dit jaar hebben wij een mooi programma met sprekers vanuit ons eigen VVAO netwerk die ieder vanuit hun eigen invalshoek en expertise zullen vertellen over de invloed en de betrokkenheid van vrouwen.

Wil je mee doen? Jij bent van harte welkom!