Balans on tour Onderwijs-Café (Den Haag, Zuid- Holland)

Venster Acties

Balans on tour Onderwijs-Café (Den Haag, Zuid- Holland)

Balans on tour Onderwijs-Café Zuid West Nederland

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Doorniksestraat 28 28 Doorniksestraat 2587 XM Den Haag Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Over dit evenement

Balans bestaat dit jaar 35 jaar. En dat gaan we vieren met een feestelijke tour van vier onderwijscafe’s. De avond in Den Haag is het vierde en laatste onderwijscafé. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en voor professionals uit onderwijs en zorg.

Programma:

19.00 uur Inloop en welkom

19.30 uur 1e presentatie door gastspreker Willy de Heer over zeer makkelijk lerende kinderen en hoogbegaafdheid

20.00 uur 2de presentatie door Karin Kooreman en Carolien Pielage over passend onderwijs en leerrecht

20.30 uur korte pauze met aansluitend de start van het onderwijs-café

Met gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers. En een informatiemarkt met tafels met informatie en de mogelijkheid om met (ervarings-) deskundigen en andere ouders in gesprek te gaan over bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, DCD, autisme, passend onderwijs, remedial teaching, thuiszitten en hoogbegaafdheid.

22.00 afsluiting

Meer over de sprekers:

Karin Kooreman: Karin heeft twee zoons die niet passen in het onderwijssysteem, met alle gevolgen van dien. Daarom heeft zij zich zelf verdiept in onderwijswetgeving en hoe je passend onderwijs georganiseerd krijgt. In 2017 begon zij met het geven van presentaties voor ouders. Uiteindelijk heeft ze haar baan als kwaliteitsmanager opgegeven om te gaan werken bij Balans, en zo haar kennis nog verder te verspreiden.

Carolien Pielage: Carolien is moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van passend onderwijs. Haar kennis over passend onderwijs deelt ze graag met ouders die de advieslijn van Balans bellen met vragen over passend onderwijs. Contact van mens tot mens en er 'gewoon zijn' vindt Carolien essentieel. Haar sociale, creatieve en organisatorische vaardigheden zet zij graag in voor oplossingsgerichte stappen voorwaarts in diverse projecten.

Willy de Heer: Willy is in 2017 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op het onderwijs aan kinderen die van zichzelf zeer makkelijk leren of hoogbegaafd zijn. Daarvoor is zij werkzaam geweest in onder meer de zorg en in het onderwijs. In 2018 heeft Willy de stichting Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden opgericht. Zij is werkzaam als zelfstandig wetenschappelijk onderzoeker en adviseur (www.zeermakkelijk.nl). In september 2021 is haar boek Alle leerlingen bij de les. Voorkom vastlopen van moeilijk en makkelijk lerenden uitgegeven door Lannoo Campus. Bij dit boek heeft Willy een serious learning game (een virtual reality game) ontwikkeld.