Balans on tour Onderwijs-Café (Den Haag, Zuid- Holland)

Venster Acties

Balans on tour Onderwijs-Café (Den Haag, Zuid- Holland)

Balans on tour Onderwijs-Café Zuid West Nederland

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

De Eerste Nederlandse Buitenschool 28 Doorniksestraat 2587 XM Den Haag Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Over dit evenement

Programma:

19.00 uur Inloop en welkom

19.30 uur 1e presentatie door gastspreker Willy de Heer 'zeer makkelijk lerende kinderen en hoogbegaafdheid'

20.00 uur 2de presentatie door Karin Kooreman en Carolien Pielage 'passend onderwijs en leerrecht'

20.30 uur korte pauze met aansluitend de start van het onderwijs-café

Met gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers. En een informatiemarkt met tafels met informatie en de mogelijkheid om met (ervarings-) deskundigen en andere ouders in gesprek te gaan over bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, DCD, autisme, passend onderwijs, remedial teaching, thuiszitten en hoogbegaafdheid.

22.00 afsluiting

Meer over de sprekers:

Willy de Heer: Willy promoveerde in 2017 aan de Universiteit Leiden op het onderwijs aan kinderen die van zichzelf zeer makkelijk leren of hoogbegaafd zijn. Zie haar proefschrift: ‘Gelijkheid troef in het Nederlands basisonderwijs. Onderzoek naar het onderwijs voor zeer makkelijk lerenden’. Daarvoor was zij werkzaam in onder meer de zorg en in het onderwijs. In 2018 richtte Willy de stichting Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden op. Zij is werkzaam als zelfstandig wetenschappelijk onderzoeker en adviseur (www.zeermakkelijk.nl). In september 2021 publiceerde zij haar boek ‘Alle leerlingen bij de les. Voorkom vastlopen van moeilijk en makkelijk lerenden’. Uitgegeven door Lannoo Campus. Bij dit boek ontwikkelde Willy een serious learning game (een virtual reality game). Interesse in deze game? Kijk op seriouslearninggames.nl.

Karin Kooreman: Karin heeft twee zoons die niet passen in het onderwijssysteem, met alle gevolgen van dien. Daarom heeft zij zich zelf verdiept in onderwijswetgeving en hoe je passend onderwijs georganiseerd krijgt. In 2017 begon zij met het geven van presentaties voor ouders. Uiteindelijk heeft ze haar baan als kwaliteitsmanager opgegeven om te gaan werken bij Balans, en zo haar kennis nog verder te verspreiden.

Carolien Pielage: Carolien is moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van passend onderwijs. Haar kennis over passend onderwideelt ze graag met ouders die de advieslijn van Balans bellen met vragen over passend onderwijs. Contact van mens tot mens en er 'gewoon zijn' vindt Carolien essentieel. Haar sociale, creatieve en organisatorische vaardigheden zet zij graag in voor oplossingsgerichte stappen voorwaarts in diverse projecten.

Infomarkt

Op de informatiemarkt vind je onder andere: Ouders & Onderwijs, het LBRT, Stichting Mama Vita, de NVA, Het beelddenkende brein, Centrum onderwijs mediation en Digistudies.

Balans bestaat dit jaar 35 jaar. En dat gaan we vieren met een feestelijke tour van vier onderwijscafe’s. De avond in Den Haag is het vierde en laatste onderwijscafé. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en voor professionals uit onderwijs en zorg.