Balans on tour Onderwijscafe  Midden Nederland

Balans on tour Onderwijscafe Midden Nederland

Venster Acties en details

€ 0 – € 16,56

Datum en tijd

Locatie

Locatie78

78 Burgemeester van de Weijerstraat

3981 EK Bunnik

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Balans on tour Onderwijs-Café Midden Nederland

Over dit evenement

Balans bestaat dit jaar 35 jaar. En dat gaan we vieren met een feestelijke tour van vier onderwijscafe’s. De avond in Bunnik is het eerste onderwijscafé. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en voor professionals uit onderwijs en zorg.

Programma:

19.00 uur Inloop en welkom

19.30 uur 1e presentatie door gastspreker Jojanneke van de Beek over faalangst en onzekerheid bij dyslexie en dyscalculie

20.00 uur 2de presentatie door Karin Kooreman en Carolien Pielage over passend onderwijs en leerrecht

20.30 uur korte pauze met aansluitend de start van het onderwijs-café

Met gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers. En een informatiemarkt met tafels met informatie en de mogelijkheid om met (ervarings-) deskundigen en andere ouders in gesprek te gaan over bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, DCD, autisme, passend onderwijs, remedial teaching, thuiszitten en hoogbegaafdheid.

22.00 afsluiting

Meer over de sprekers:

Karin Kooreman: Karin heeft twee zoons die niet passen in het onderwijssysteem, met alle gevolgen van dien. Daarom heeft zij zich zelf verdiept in onderwijswetgeving en hoe je passend onderwijs georganiseerd krijgt. In 2017 begon zij met het geven van presentaties voor ouders. Uiteindelijk heeft ze haar baan als kwaliteitsmanager om te gaan werken bij Balans, en zo haar kennis nog verder te verspreiden.

Carolien Pielage: Carolien is moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van passend onderwijs. Haar kennis over passend onderwijs deelt ze graag met ouders die de advieslijn van Balans bellen met vragen over passend onderwijs. Contact van mens tot mens en er 'gewoon zijn' vindt Carolien essentieel. Haar sociale, creatieve en organisatorische vaardigheden zet zij graag in voor oplossingsgerichte stappen voorwaarts in diverse projecten.

Jojanneke van der Beek: Jojanneke is orthopedagoog-generalist, docent orthepedagogiek aan de Universiteit Utrecht en promovendus aan de Radboud Universiteit. In haar werk richt zij zich op jeugdigen met leermoeilijkheden en bijkomende zorgen zoals ontwikkelingsproblemen en emotionele problemen. Onlangs heeft zij met collega’s Wegwijs in dyslexie en dyscalculie ontwikkeld, een training om jeugdigen te leren omgaan met de emotionele aspecten van hun leerstoornis.

Delen met vrienden