Bibliotheekcollege: Met Erasmus tegen de polarisatie

Venster Acties

Bibliotheekcollege: Met Erasmus tegen de polarisatie

Discussies over waarden zijn helemaal terug, maar we lijken vergeten hoe dat ook alweer moet. Erasmus kan het ons weer leren.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Kom dinsdag 25 oktober naar het Bibliotheekcollege om hier meer over te leren!

We zijn allemaal eigenzinnige mensen, met onze eigen waarden en normen. We hechten aan onze eigen identiteit. Maar we hebben tevens gedeelde waarden nodig, we moeten immers ook samenleven. We zijn onderdeel van de gemeenschap. Erasmus van Rotterdam (1466-1536) liet zien hoe we als individuen tot gedeelde waarden kunnen komen. Juist door onszelf individueel te ontwikkelen leren we ook de verplichtingen die we hebben tegenover elkaar.

In deze tijd van polarisatie is de filosofie van Erasmus weer volop actueel, zo zal Ronald van Raak laten zien. Hij is hoogleraar Erasmiaanse waarden, aan de Erasmus Universiteit. Van Raak doet onderzoek naar de leer en het leven van Erasmus. In dit college zal hij putten uit de filosofie van Erasmus en ook uit zijn ervaringen in de politiek. Van Raak is bijna twintig jaar actief geweest in de Haagse politiek, onder meer als lid van de Eerste en de Tweede Kamer.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite