Venster Acties

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

MartiniPlaza 2 Leonard Springerlaan 9727 KB Groningen Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beschrijving

Als ondernemer is het essentieel om continu producten en diensten te vernieuwen. ICT ontwikkelt zich snel, lijkt complex, maar is tegelijkertijd wel een onmisbare factor geworden voor product- en dienstinnovaties.

Het ICT Doorbraakproject ‘De ambitieuze MKB-er innoveert met ICT’ heeft als eerste doelstelling ondernemers meer inzicht te geven in verschillende innovatiemogelijkheden, waardoor zij deze gemakkelijker en sneller in hun producten, diensten of productieprocessen kunnen toepassen. Dit kan het product of de dienst aanzienlijke toegevoegde waarde geven, met alle positieve gevolgen voor de concurrentiekracht. Denk bijvoorbeeld aan het verrijken van kleding met sensoren zodat het gegevens over uw conditie door kan geven aan trainings apps, de auto die inmiddels door software in staat is om autonoom te rijden of het 3D printen van gehoorapparaten waardoor de productie sneller, goedkoper en op maat is.

In vijf bijeenkomsten verspreid over het land willen we ondernemers inspireren met de kennis en ervaring van experts en ondernemers. Ook wisselen wij graag met hen van gedachten over hoe zij gebruik maken van deze innovaties of deze mogelijk in zou kunnen zetten.

Na een plenaire opening met aanjager Erna Froon wordt in parallelle sessies aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden gepraat over de mogelijkheden van ICT. ‘Internet of things’, 3D printing, Big Data en High Performance Computing passeren de revue. Ook is uitgebreid de gelegenheid om andere ondernemers en experts te ontmoeten en kennis te delen. Deelname is kosteloos.

Bijeenkomst ‘Innoveren met 3D-printing, Big Data, Internet of Things en hypersnelle rekenkracht'
3 september 2014
16.00-19.00 uur (incl. broodjesmaaltijd)
Groningen (Martini Plaza)

Dit evenement wordt ook herhaald in Amsterdam, Eindhoven en Oosterbeek. Zie voor meer informatie www.doorbraakmetmkb.nl/agenda