Gratis

Bijeenkomst: Seksuele uitbuiting van jongens, een blinde vlek?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

7AM Den Haag

47 Buitenhof

2513 AH Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving


De laatste jaren is er meer bekend geworden over het fenomeen loverboy problematiek bij meisjes. Kennis over jongens slachtoffers is er nauwelijks. Steeds vaker werd de vraag opgeworpen naar meer inzicht in dit fenomeen bij jongens, ook vanuit de Tweede Kamer. Naar aanleiding hiervan heeft VWS hier onderzoek naar laten uitvoeren. Één van de resultaten uit het onderzoeksrapport ‘Seksuele uitbuiting van jongens in Nederland’ laat zien dat slachtofferschap bij jongens door professionals minder snel wordt herkend. Daarnaast zien deze jongens zichzelf niet altijd als slachtoffer en sluit de aangeboden hulp vaak niet aan bij de behoefte van deze jongens.


Seksuele uitbuiting van jongens heeft niet iedereen in het vizier doordat het zich in het verborgene afspeelt. Dit blijkt ook uit het feit dat de onderzoekers geringe casuïstiek heeft kunnen meenemen in dit onderzoek. Echter schetst het rapport zeer ernstige situaties van seksuele uitbuiting die vaak samenhangen met andere vormen van criminaliteit.


Over deze en andere inzichten uit dit rapport en met verschillende perspectieven vanuit de lokale praktijk willen we met u in gesprek. Hierbij hopen wij u meer handvatten te bieden in de hulpverlening om deze problematiek te signaleren, maar willen in deze bijeenkomst ook ervaringen en kennis delen.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

7AM Den Haag

47 Buitenhof

2513 AH Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen