Bijeenkomst 'Van VAR naar DBA: de eerste ervaringen'

Venster Acties

Bijeenkomst 'Van VAR naar DBA: de eerste ervaringen'

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Beneluxlaan 31 31 Beneluxlaan 3526 KK Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beschrijving

Zoals u ongetwijfeld vernomen heeft is op 2 februari 2016 het wetsvoorstel ‘Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties’ (Wet DBA) definitief aangenomen

De Wet DBA is per 1 mei 2016 in werking getreden. Het doel van de Wet DBA is het verbeteren van de mogelijkheden om schijnzelfstandigheid te handhaven en terug te dringen. Daarmee komt de VAR te vervallen. Deze ingrijpende wijziging raakt alle opdrachtgevers die met zelfstandigen zonder personeel (via een eenmanszaak, dan wel via een “eenmans-BV”) werken.

De fiscale vrijwaring die opdrachtgevers hebben met de VAR is per 1 mei 2016 komen te vervallen. Bovendien wordt meer verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever gelegd. Zo kan de Belastingdienst een naheffingsaanslag loonheffingen plus boete opleggen aan de opdrachtgever indien blijkt dat de zelfstandige zonder personeel (zzp’er) feitelijk de werkzaamheden niet als een zelfstandige, maar in (fictieve) dienstbetrekking heeft verricht.

MKB-Utrecht organiseert samen met Mazars Accountants & Belastingadviseurs en Rabobank Utrecht een seminar waarbij wij u op de hoogte brengen van de fiscale en juridische regelgeving op dit gebied, waar wij de eerste ervaringen vanaf het in werking treden per 1 mei 2016 met elkaar delen en waar gelegenheid is tot het stellen van vragen zoals:

  • Moet ik ZZP’ers straks in loondienst nemen?
  • Loop ik aansprakelijkheidsrisico’s?
  • Wat is de impact van de afschaffing van de VAR voor onze organisatie?

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 juni 2016 vanaf 15.45 uur
Locatie:
Rabobank, Beneluxlaan 31-33, Utrecht

Het programma is als volgt:
15.45 uur: Ontvangst
16.00 uur: Presentatie inclusief bespreken van recente ontwikkelingen en uitwisselen
eerste ervaringen
17.30 uur: Borrel en gelegenheid tot het stellen van vragen
19.00 uur: Einde