BLOEI Event met Kees Klomp En Dennis Karpes
Datum en tijd
Restitutiebeleid
Restituties tot 1 dag voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.
Het NON viert haar 25-jarig jubileum met een inspirerend netwerkevent voor ondernemers. Met top-sprekers Kees Klomp en Dennis Karpes.
Over dit evenement
Ondernemersvereniging Het NON (Noord Noord-Hollands Ondernemers Netwerk) viert dit jaar haar 25 jarig jubileum met een netwerkevent met twee bijzondere, inspirerende sprekers. Een middag vol energie, mogelijkheden, inspiratie, visie en BLOEI!
Programma:
14.30 uur Ontvangst/inloop
15.00 uur Welkomstwoord
15.15 uur Spreker 1: Kees Klomp
16.00 uur korte pauze
16.15 uur Spreker 2: Dennis Karpes
17.00 uur Q&A
17.30 uur netwerkborrel
19.00 uur einde event
Kees Klomp (THRIVE Institute)
We zitten middenin een transitie naar een nieuw economisch systeem wat Kees Klomp (lector Hogeschool Rotterdam) de Betekeniseconomie noemt. In de Betekeniseconomie beoordelen we bedrijven niet langer op basis van hun financiële resultaten, maar op basis van hun sociale en ecologische kwaliteiten. Bedrijven die een positieve rol spelen in de samenleving en een integrale of meervoudige waarde creëren zijn de winnaars van morgen. In deze presentatie neemt Kees Klomp ons mee langs de belangrijkste kenmerken van de Betekeniseconomie en de belangrijkste kwaliteiten van betekenisvol ondernemen.
Kees Klomp is een enthousiast voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland. Kees Klomp is schrijver van het – voor Managementboek van het Jaar & de PIM Marketingliteratuurprijs genomineerde – Handboek Betekenisvol Ondernemen, initiatiefnemer van het videoplatform Purpose People wat wekelijks betekenisvolle ondernemers portretteert, initiatiefnemer van de belangenorganisatie Betekeniseconomie in Drenthe, en een veelgevraagd spreker.
Na een studie politicologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, was Kees Klomp bijna 15 jaar werkzaam als succesvol marketing-adviseur bij de gerenommeerde internationale adviesnetwerken BBDO, Y&R en TBWA waar hij werkte voor vele (inter)nationale topmerken. In 2006 besluit Klomp zijn kennis en kunde exclusief te gaan gebruiken om de wereld te verbeteren middels business, en gebruikt daarbij zijn boeddhistische levensbeschouwing als actieve inspiratiebron.
Dennis Karpes (Just Diggit)
In het jaar 2000 belde Dennis Karpes zijn baas bij Levi Strauss en zei: ik kom vandaag niet. In één dag zette Karpes een idee op papier: Dance4Life was geboren. Een organisatie die door middel van onderwijsprojecten, campagnes en dansevenementen voorlichting geeft aan jongeren tussen de 13 en 19 jaar over hiv en aids. Hij wist wereldberoemde sterren en dj’s als Tiësto en de Black Eyed Peas aan zich te binden.
Dennis wist met zijn team een netwerk van internationale Ngo’s, overheden, corporates en mediapartners aan het project te verbinden. Inmiddels is Dance4Life uitgegroeid tot een internationaal erkende goede doelenorganisatie die wereldwijd in meer dan 20 landen actief is en onderwijs over hiv en aids heeft verzorgd voor bijna 3 miljoen jongeren.
Het bedenken van ideeën en het verkopen ervan zit Karpes in het bloed. Hij stond bijvoorbeeld als marketingdirecteur aan de wieg van één van de eerste echt duurzame spijkerbroekenmerk Kuyichi dat vele grote kledingmerken heeft aangezet tot duurzamer produceren en zelfs de nieuwe norm lijkt te zijn.
Met zijn nieuwe project Justdiggit maakt Karpes sinds 12 jaar gedegradeerde gebieden weer groen en vruchtbaar in Kenia en Tanzania. Samen met Peter Westerveld richtte hij deze stichting op, Na het tragische overlijden van Peter in 2014 heeft Karpes een nieuw team samengesteld dat het werk voortzet: het grootschalig herstellen van gedegradeerde ecosystemen met als ultieme doelstelling het terugbrengen van regens en herstel van de kleine watercyclus.
Middels grootschalige projecten met de lokale bevolking maar ook door gesponsorde campagnes in Europa en Afrika realiseert Justdiggit grootschalige vergroening en promoot het de oplossingen die bestaan. Op dit moment wordt er gestart in Togo, Madagaskar en Ethiopië. Recent onderzoek van The Nature Conservancy laat zien dat ecosysteem herstel projecten de opwarming van onze planeet voor 37% tegen kan gaan. Tevens hebben de projecten een positieve impact op voedselvoorziening, water, biodiversiteit en migratie.
Eind 2018 had Karpes zijn tweede eureka moment, hij schreef in 1 dag het concept voor The Raindance Project uit. Dit multimediale project is een initiatief van Justdiggit en zal in 10 jaar (2020 – 2030) middels gratis toegankelijke rurale evenementen in Afrika en support events in de rest van de wereld “ecosysteem herstel” of zgn “nature based solutions” op de kaart zetten.
Middels al deze events en tv & internet formats gaat er veel bewustwording worden gerealiseerd, maar ook funding die rechtstreeks naar grootschalige vergroening in Afrika zal gaan en later ook op andere continenten. Op 14 September 2019 werden er gelijktijdig events georganiseerd in Kenia, Tanzania en Amsterdam. Deze events werden middels een satellietverbinding live met elkaar verbonden.
Locatie: Hotel Zuiderduin
Het BLOEI event vindt plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Dit fraaie hotel met hotelkamers, wellness, restaurants, bowling en diverse zalen ligt op nog geen 100 meter van het Egmondse strand. In de Lamoraal-zaal vindt het event plaats en in de lounge ernaast kun je voorafgaand aan het event genieten van een kopje koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en te netwerken onder het genot van een drankje en hapje in de lounge.
NETWERKTICKET
Leden van collega-ondernemersverenigingen in de regio kunnen een ticket tegen gereduceerd tarief kopen. Hierover zijn ze geïnformeerd door hun vereniging. Kies bij bestellen voor de optie Netwerkticket.
Leden van Het NON hebben gratis toegang en kunnen zich aanmelden via onze website (na inloggen).