Boekpresentatie Als de sterren fonkelen van Jet Nijland

Venster Acties

Boekpresentatie Als de sterren fonkelen van Jet Nijland

Als de sterren fonkelen van Jet Nijland is een meeslepende historische roman gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur.

Door BplusC

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 30 apr. 2023 14:00 - 16:00 CEST

Locatie

BplusC Bibliotheek Nieuwstraat Nieuwstraat 4 2312KB Leiden Netherlands

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Liz is vastberaden om erachter te komen wat haar opa tijdens de Tweede Wereldoorlog meegemaakt heeft. Op zijn sterfbed laat hij Liz achter met een op het oog onbenullig geel boekje en een stapel ansichtkaarten. Liz duikt in het verleden van haar opa en ontdekt het verhaal van twee jonge mensen: Bram en Saar. Ze worden vlak voor de oorlog verliefd op elkaar. Dan wordt Bram naar Duitsland gestuurd om te werken voor de vijand… Is de liefde sterk genoeg om de oorlogsjaren te overleven?

Als Liz in haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis hulp krijgt van een knappe wielrenner, wordt haar reis ook steeds meer een zoektocht naar zichzelf en naar de liefde. De tweede historische feelgoodroman is gebaseerd op de geschiedenis van haar grootouders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze heeft voor dit verhaal veel research gedaan in de archieven in Nederland en Duitsland. Het resultaat is een meeslepend en romantisch verhaal. Het boek verschijnt op 26 april 2023 als paperback, e-book en luisterboek.

‘Ontroerend en aangrijpend, een verhaal dat verteld moest worden.- Aline van Wijnen, auteur van de prijswinnende roman Het geheime kistje van Elle (De Boekerij)

'‘We hebben eindelijk onze eigen Santa Montefiore.'’ - Marieke Douwes-Fransz, auteur trilogie De duinen van Westzand (Harper Collins)

Over de organisator

Georganiseerd door
BplusC