Boekpresentatie en opening pop-up beeldenpark

Venster Acties

Boekpresentatie en opening pop-up beeldenpark

Door CBK Rotterdam - Sculpture International Rotterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 1 jun. 2016 16:00 - 20:00 CEST

Locatie

Het Nieuwe Instituut 25 Museumpark 3015 CB Rotterdam Netherlands

Beschrijving

Woensdag 1 juni:
16:00 uur, in Het Nieuwe Instituut
De boekpresentatie van Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940, met een review van het boek door Paul van de Laar, een interview met Siebe Thissen door Arie Lengkeek, een column van Dikie Scipio en de overhandiging van het eerste exemplaar door Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) aan Bas van Leeuwen en Theo Laport.

17:30 uur, in het Museumpark
De feestelijke opening van Uproot Rotterdam, met een introductie door Ove Lucas, een toelichting van Jurgen Bey (Studio Makkink & Bey) en het muziekstuk ‘Einde Voorstelling – Alarmsymfonie’ (2011) naar een idee vanYuri Veerman, uitgevoerd door het Fanfare orkest Excelsior Rotterdam.

Over Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940
Een nieuwe vuistdikke fraai uitgegeven publicatie van de hand van Siebe Thissen (hoofd BKOR) over de wederopbouw in Rotterdam en de rol die de kunst daar in speelde. Hoe kwamen De verwoeste stad van Zadkine en de titelloze sculptuur van Naum Gabo naar Rotterdam? En wat betekende de ‘percentageregeling’ voor de stad? Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 geeft een geschiedenis van de kunst in de openbare ruimte van Rotterdam, en dan vooral vanuit het perspectief van de kunstenaar die invloed wil uitoefenen op de (wederop)bouw, het aanzicht en de uitstraling van de stad. Thissen beschrijft de reuring, de acties, de ambities en de successen die de relatie van de kunst met de stad hebben bepaald.

Uproot Rotterdam
In de zomermaanden is Rotterdam een park rijker: het pop-up beeldenpark Uproot Rotterdam laat met zo'n 20 beelden die eenmalig worden samengebracht de geschiedenis van Rotterdams wederopbouw zien. Samen vertellen ze het verhaal van het uitzonderlijke ‘post-bombardement’-kunstbeleid van de gemeente Rotterdam.

De publicatie Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 en het pop-up beeldenpark UpRoot Rotterdam vinden plaats in het kader van CBK R'dam viert kunst en de stad, onderdeel van de manifestatie Rotterdam viert de stad!. Uproot Rotterdam is een project van Studio Makkink&Bey en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam.

Meer informatie over deze projecten is te vinden op www.cbkrotterdam.nl

Over de organisator

CBK Rotterdam brengt kunst en de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door de programma’s BKOR, Sculpture International Rotterdam, TENT Rotterdam en het Art Office. 

Verkoop beëindigd