Boekpresentatie Ville de Calais

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Spring House

128 De Ruijterkade

1011 AC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vandejong en Spring House nodigen je graag uit voor een avond met Henk Wildschut over zijn recent gelanceerde boek 'Ville de Calais'.

'Ville de Calais' is een portret van het informele dorp dat vluchtelingen en immigranten gezamenlijk hebben opgebouwd in de duinen tussen Frankrijk en Engeland, bij de Franse stad Calais.

In 2006 bezocht Wildschut de duinen van Calais voor het eerst, nadat hij had gelezen dat honderden vluchtelingen en illegale immigranten in het bos rondom Calais bivakkeerden om daarna door te reizen naar het land van hun dromen: Engeland. In de bossen ontdekte Wildschut kleurrijke zelfgebouwde hutten, gemaakt van lakens, kleding en grofvuil.

Met zijn fotografie wil Wildschut laten zien hoe de bewoners op een bijzondere manier aan hun menselijkheid vasthielden in onmenselijke omstandigheden. Volgens Wildschut symboliseren zij de veerkracht van het individu.

Vandejong heeft het Calais-project van Henk Wildschut vorig jaar op 25 grote billboards gepresenteerd op de muur van het Marineterrein in Amsterdam, als onderdeel van Europe by People, het EU-voorzitterschap van Nederland.

Het boek van Henk Wildschut is te koop tijdens de presentatie in Spring House.

Datum en tijd

Locatie

Spring House

128 De Ruijterkade

1011 AC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen