€ 10

Borealis - acht reizen door de bossen van de wereld

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tuinpark Nieuw Vredelust

Buitensingel 4

1114 BE Duivendrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Wat is het toch met het bos? Zodra je een stap tussen de bomen zet, verandert er iets. De lucht wordt anders, de geluiden klinken anders. Het bos is een plek waar je je veilig kan voelen, omringd door hoge loofbomen, het rustgevende geruis van de bladeren, de koelte op een hete zomermiddag. Maar een bos is ook een plek die mysterieus kan zijn, angstaanjagend zelfs. Kinderen liggen wakker na het horen over donkere bossen waar bandieten zich verschuilen. Sinds onze voorvaderen uit de bomen klommen en de savanne in trokken is de mensheid gefascineerd door het bos.


Fotograaf Jeroen Toirkens en journalist Jelle Brandt Corstius bezoeken voor project Borealis deze bossen , en gaan op zoek gaan naar de verhalen en mensen in de bossen. Wie wonen hier? En hoe gaan wij ermee om? Daarbij richten zij zich op de gematigde zone van het Noordelijk Halfrond, een cirkel van naald- en loofbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika. Dit bos wordt ook wel Borealis genoemd, naar de gelijknamige noorderwind.


Acht reizen in vier jaar, de eerste vier jaar zitten er nu op. In de lezing vertellen zij over hun avonturen in Schotland, Noorwegen, Japan en Canada.


Na afloop is er koffie en signeert Jelle Brandt Corstius zijn boeken. En uiteraard kunt u een wandeling maken in het prachtige tuinpark Nieuw Vredelust. Lezing vindt plaats in het hoofdgebouw, direct bij de ingang aan de linkerkant.

Meer info over Borealis op: http://borealisproject.nl/

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tuinpark Nieuw Vredelust

Buitensingel 4

1114 BE Duivendrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen