Coder Dojo Helmond #19 Tinkercad & Scratch

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Helmond-Peel

11 Watermolenwal

5701 RV Helmond

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Beste deelnemers en geinteresseerden,

Onze 19e Dojo wordt op zaterdagmiddag 13 januari gehouden in de Bibliotheek Helmond. De komende drie maanden zullen we de dojo's (sessies) op deze locatie houden.

Wat gaan we doen?

Tinkercad is een gratis, gebruiksvriendelijke online app waarmee eenvoudig 3D ontwerpen gemaakt en uitgeprint kunnen worden. Je kunt de lessen doen zonder je aan te melden, dus zonder een account aan te maken. Wil je zelf ook gaan ontwerpen (en delen), dan zul je wel een account aan moeten maken. Als je daarbij jonger dan 13 bent, geef dan het emailadres van je ouders op; zij moeten dan namelijk toestemming geven.

Bij een CoderDojo leer je hoe je dit programma kunt gebruiken en hoe je er uiteindelijk een echt 3D geprint voorwerp mee kunt maken. We streven ernaar om het daadwerkelijk printen van de voorwerpen uiteindelijk op het Jan van Brabant College te organiseren, waar we gebruik kunnen maken van de 3D-printer.

Daarnaast kan een groep ook aan de slag met Scratch. Dit is een programmeertaal en -omgeving waarmee kinderen vanaf ongeveer 8 jaar op een eenvoudige manier hun eigen interactieve verhalen, spellen en animaties kunnen programmeren.

Geef je gauw op en zegt het voort!

Programma:

Inloop: 12.30 uur

Start: 13.00 uur

Einde: 16.00uur

- Een laptop meenemen is voor deze sessie verplicht

- Zelf graag zorgen voor eten en drinken voor tijdens de sessie.

- Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

P.S.: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.


Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Helmond-Peel

11 Watermolenwal

5701 RV Helmond

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen