Gratis

Coderdojo #40 - Kerst- & jubileumfeest

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Metis Montessori Lyceum

58 Mauritskade

1092 AD Amsterdam

Netherlands

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

We organiseren alweer de 40ste coderdojo! Reden voor een feestje! Toevallig valt dit ook in de kerstperiode. Het leek ons leuk om, na het succes van 2 jaar geleden, weer een feestelijke kerstdojo te organiseren. Foute kersttruien, kerstmutsen én cliché muziek zijn van harte welkom! ;-)

De opdrachten zijn deze keer niet alleen gericht op programmeren, maar ook op creativiteit. We gaan naast kei hard coderen deze keer dus ook knutselen. Dat alles in kerstthema! De opdrachten gaan we doen met een Micro:bit. We hebben hiervoor een aantal klooikoffers beschikbaar (https://lekkersamenklooien.nl/wantzozithet/de-digi-klooikoffer-van-expeditie-microbit/), zodat je verschillende dingen kunt uitproberen! Wij hebben er zelf te leen, maar als je er zelf een hebt raden wij aan die mee te nemen. (Een micro:bit is vrij goedkoop te bestellen bijvoorbeeld via https://www.kiwi-electronics.nl/micro-bit/bbc-micro-bit-single)

Vanwege de knutselopdrachten is het verder leuk om een melkpak en een wc-rolletje mee te nemen.

Om deze dojo extra feestelijk te maken willen we deze keer nog iets extra's doen naast de opdrachten. We vragen de ouders daarom om een kleine traktatie (voor ongeveer 3-5 personen) mee te nemen. Zo kunnen we deze editie van de Coderdojo extra feestelijk maken. We nodigen alle ouders vanaf 13:30 uit om aan te sluiten en samen met ons de 40ste Coderdojo te vieren.

Afbeeldingsresultaat voor geeky christmas

Praktisch:

Neem je laptop mee (of leen er eentje) en een print van je (gratis) ticket of houd je digitale kaart bij de hand.

Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op. We hebben ook zelf computers en laptops.

Ouders hoeven niet te blijven tijdens de Coderdojo, het is echter wel fijn als de ouders van jonge kinderen blijven om hun kind te ondersteunen.

Programma:

  • Inloop: 10.45 uur (opstarten laptop)

  • Start: 11.00 uur

  • Einde: 14:00 (inloop ouders vanaf 13:30)

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken. In de bevestigingsmail staat een link om je af te melden. Laat je niets van je horen, dan kom je de volgende keer op de wachtlijst te staan.

PPS: ouders hoeven voor zichzelf geen kaartje te bestellen, ook niet als ze willen blijven tijdens de Dojo.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Metis Montessori Lyceum

58 Mauritskade

1092 AD Amsterdam

Netherlands

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen