Gratis

Collegetour: Architecte Francine Houben

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ze is internationaal befaamd. Haar meest prestigieuze project op dit moment is de renovatie van de New York Public Library. Francine Houben (61) ontwerpt non-stop. Altijd met het idee dat het beter, anders en mooier kan. En menselijker.

Francine Houben (1955) is oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten. Bekende gebouwen van Mecanoo zijn onder meer de bibliotheek van Birmingham, de Montevideo woontoren in Rotterdam, een enorm cultureel complex op Taiwan (nog in aanbouw), het Openluchtmuseum in Arnhem, de Hillekop in Spangen… de lijst is bijna oneindig.

Met haar bureau brengt ze stedenbouw, landschap, architectuur, restauratie en interieur op een coherente manier samen. Het oeuvre is breed: huizen, kantoren, scholen en complete woonwijken, theaters, bibliotheken en wolkenkrabbers, parken, pleinen en snelwegen, steden, polders en Randstad, hotels, bibliotheken, musea, zorginstellingen en zelfs een kapel.
Ieder ontwerp begint met observeren: van mensen, van de plek, de cultuur en het klimaat. In combinatie met de analyse van gebruikersbehoeften en maatschappelijke ontwikkelingen, vormt dit het uitgangspunt voor integrale ontwerpen op ieder schaalniveau. Het doel is onvergetelijke ruimtes te realiseren die aansluiten op de behoeften van nu, maar ook anticiperen op (on)voorspelbare veranderingen.

In 2008 werd zij gekozen tot Zakenvrouw van het Jaar en ontving in 2015 uit handen van koningin Máxima de zeer prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.

Foto: Mecanoo


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen