Congres #sportvooriedereen

Venster Acties

Early access

Congres #sportvooriedereen

Hét kennis- en netwerkevent voor professionals uit de sport, de zorg en het sociaal domein.

Door Sportbedrijf Drachten

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 25 apr. 2023 09:30 - 16:30 CEST

Locatie

Schouwburg De Lawei 1 Laweiplein 9203 KL Drachten Netherlands

Beleid voor refunds

Geen restituties

Over dit evenement

  • 7 uren
  • eTicket voor mobiel

2 topsprekers | 5 inspiratiesessies | 1 paneldiscussie

De 5 inspiratiesessies tijdens het middagprogramma :

Rico Bakker | De kracht van een slecht idee

Rico Bakker weet alles over patroondoorbrekend denken. Met humor, enthousiasme en aansprekende voorbeelden neemt hij je mee in ‘de kracht van een slecht idee’, om zo los te komen van vastgeroeste patronen. Rico laat zien dat krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën voor organisaties een manier kunnen zijn om creativiteit terug te vinden, van de gebaande paden af te stappen en weer écht innovatief te zijn.

Alyda Norbruis | Paralympisch wielrenkampioene

Alyda Norbruis is linkszijdig spastisch en deels verlamd. Dat weerhoudt haar er echter niet van om topsport te bedrijven. Ze won maar liefst vijf keer Paralympisch eremetaal op de wielerbaan en de weg, waaronder twee keer goud. Alyda denkt niet in wat haar beperkt, maar wat haar succes kan brengen en deelt haar manier van omgaan met tegenslag én de achterkant van de medaille tijdens het congres #sportvooriedereen.

Mark Schuurman | Community building via 3X3 Unites

Mark Schuurman was basketbalspeler en werkte als coach en sportmanager. In 2016 startte hij 3X3 Unites. 3X3 Unites gebruikt basketbal als middel om jongeren hun dromen te laten najagen. De sport zit namelijk vol life skills die ook buiten het veld van pas komen, zoals verantwoordelijkheid nemen, flexibel zijn en beslissingen nemen. Mark vertelt je graag meer over zijn passie voor ontwikkeling, jeugd en ondernemen.

Maarten Stevens | Gamification om meer beweging en vitaliteit te creëren

Maarten Stevens is CEO van 8D Games en een goeroe op het gebied van gamification. Het gebruik van games en gamification in verschillende domeinen is waar hij zich dagelijks mee bezig houdt. Met name de psychologie erachter triggert Maarten om altijd verder te denken en zichzelf en zijn bedrijf te blijven ontwikkelen. Natuurlijk neemt hij je tijdens de inspiratiesessie mee in een aantal sprekende voorbeelden van gamification.

Mirjam Stuij | Inspiratiesessie

Mirjam Stuij werkt als senior onderzoeker bij het Mulier Instituut. Ze doet daar verdiepend kwalitatief onderzoek naar sport en bewegen in relatie tot sociale ongelijkheid, zorg en betekenisgeving. In haar werk zoekt ze altijd naar de combinatie van maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie. Tijdens het #sportvooriedereen congres vertelt ze meer over hoe sociale ongelijkheid doorwerkt in het (niet) kunnen, mogen en willen meedoen aan sport. En wat dat betekent voor mensen die werken in de sport, de zorg en het sociaal domein.

Over de organisator

Georganiseerd door
Sportbedrijf Drachten

€ 75 – € 99