Gratis

Crossborder Congres 23 nov. 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Scheldetheater

16 Westkolkstraat

4531 AW Terneuzen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Eventdatum: 23 nov. De toekomst is samen! Is uw bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio? Dan mag u onderstaande niet missen!

Over dit evenement


		Afbeelding van Crossborder Congres 23 nov. 2021

De toekomst is samen!

De toekomst is samen. Dat is de alles omvattende boodschap en ook het thema van beide Crossborder Congressen. Het thema komt deze avonden heel praktisch aan bod in het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden en kennispartners met ondernemers met internationale ambities. Trendwatcher Richard van Hooijdonk, Daan Schalck van North Sea Port, voetbalvoorzitter en internationaal ondernemer Michael van Praag en Stephan Vanfraechem van Alfaport Voka schijnen hun licht op het onderwerp. Ook gebeurt dit op humoristische wijze via de ogen van De Speld LIVE. Op 23 november vindt het evenement plaats in Terneuzen en op 25 november in Etten-Leur. Beide hebben een wisselende line up van sprekers.

Is je bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio? Zoek je personeel of heb je interesse om je bedrijf, product of dienst internationaal uit te breiden. Of ben je op zoek naar baankansen in deze regio? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan het Crossborder Congres 2021

Dit Crossborder Congres wordt georganiseerd door Zeeland & West-Brabant Business. EURES Scheldemond is hoofdpartner van dit event. Het doel van dit congres is om samen op zoek te gaan naar grensoverschrijdende kansen, zowel bij het ondernemen als wanneer het gaat om personeelswerving.

Waarom mag je dit congres niet missen?

  • Ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden in de grensregio Nederland-Vlaanderen
  • Kennisdeling via onze kennispartners in internationaal ondernemerschap
  • Inspirerende keynote sprekers op gebied van regionale ontwikkelingen, ondernemerschap en trendwatching
  • Netwerken met en tussen verschillende organisaties, werkgevers en partners
  • Online matchmaking werkgevers en werkzoekenden via de GrensMatch app
  • Online matchmaking tussen kennispartners en organisaties met internationale ambities

Op zoek naar personeel?

Om voor- en achteraf ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers te faciliteren wordt voor dit congres de online matchingstool GrensMatch ingezet. GrensMatch is dé winnaar van de Grenslandprijs 2021! <

Als werkgever kun je, door middel van het aanmaken van een account, de juiste kandidaat vinden op basis van competenties, motivatie en voorkeursberoep. In de aanloop naar het congres maar ook hierna worden aanmeldingen en matches actief gemonitord. Inschrijven kan hier. Een animatie over de werking van de matchingstool vind je hier.

Internationale kansen

Kom in contact met andere kennispartners over het internationaal vestigen of uitbreiden van uw organisatie. Ga met deze partners in gesprek tijdens de netwerkmomenten of separaat tijdens de 1-op-1 online sessies.

Programma

18.45 – 19.10 Inloop: netwerken

19.15 – 19.25 Opening door EURES Scheldemond

19.25 – 19.45 Daan Schalck-North Sea Port

19.45 – 20.15 De Speld LIVE

20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1

21.00 – 21.30 Keynote: Richard van Hooijdonk

21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2

Let op: het programma kan nog wijzigen

Ook partner worden van het Crossborder congres?

Heeft u als bedrijf interesse om uw (internationale) vacatures extra uit te lichten tijdens dit event? Of wilt u uw kennis rondom internationaal ondernemen en/of rekruteren van personeel over de grens delen met de bezoekers?

Geef uw interesse op via een mail naar info@zeelandbusiness.nl, dan nemen wij contact met u op voor de mogelijkheden.

Verscherpte maatregelen Corona

Wanneer het evenement door Corona richtlijnen geen doorgang kan vinden zal het evenement volledig online worden georganiseerd. Beide events zullen worden gereduceerd naar 1 online event op 23 november.

Programma

18.45 – 19.10 Inloop: netwerken

19.15 – 19.25 Opening door Eures

19.25 – 19.45 Daan Schalck-North Sea Port

19.45 – 20.15 De Speld LIVE

20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1

21.00 – 21.30 Keynote: Richard van Hooijdonk

21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2

Let op: het programma kan nog wijzigen

Spreker 1 - Richard van Hooijdonk (Trendwatcher, futurist & internationaal topspreker)

Globalisering heeft zakendoen permanent veranderd door toenemende grensoverstijgende verbindingen. Daarnaast wordt steeds meer repeterend en eenvoudig werk geautomatiseerd. Dus zullen we opnieuw over onze rollen moeten nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit?

De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met internationale startups, wetenschappers en universiteiten. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.

Spreker 2 - Daan Schalck (CEO North Sea Port)

Daan Schalck is CEO van North Sea Port, het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied dat zich uitstrekt van Vlissingen tot Gent.

Hij stond aan de voet van de fusie tussen de Havenbedrijven N.V. Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent. In zijn voorgaande functie was hij directeur-generaal van het Havenbedrijf Gent. Voor deze haven heeft hij een strategisch ontwikkelplan uitgewerkt waarbij de uitbouw van een tweede zeesluis in Terneuzen tot de prioriteiten behoorde. Tevens is Daan Schalck voorzitter van de MORA Mobiliteitsraad van Vlaanderen van Vlaanderen.

Spreker 3 - De Speld LIVE

De Speld LIVE zal dit event afsluiten met een prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie. Zij laten je met een andere blik naar de cross border wereld en de arbeidsmarkt in de grensstreek kijken. Laat je aangenaam verassen; De Speld LIVE is de universele en particuliere oplossing voor alle problemen.

Voor het Crossborder Congres speelt De Speld LIVE met Arthur Umbgrove en Martine Bakker.

Locatie

Westkolkstraat 16, 4531 AW Terneuzen.

U kunt gebruik maken van de Parkeergarage Theaterplein. Voor theaterbezoekers geldt een speciaal vast tarief van € 2,50 per avond (‘s avonds van 18.00 tot 24.00 uur en bij middagvoorstellingen van 12.00 tot 18.00 uur).U kunt bij aankomst, bij vertrek, maar ook tussentijds betalen aan de speciale parkeerautomaat. Verder zijn er parkeermogelijkheden aan de Westerscheldedijk en Binnenvaartweg. Mobiel parkeren is mogelijk.


		Afbeelding van Crossborder Congres 23 nov. 2021

		Afbeelding van Crossborder Congres 23 nov. 2021

		Afbeelding van Crossborder Congres 23 nov. 2021

		Afbeelding van Crossborder Congres 23 nov. 2021
Delen met vrienden

Locatie

Scheldetheater

16 Westkolkstraat

4531 AW Terneuzen

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Zeeland Business Media & Events

Organisator van Crossborder Congres 23 nov. 2021

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen