Gratis

Crossborder Congres 25 nov. 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Turfschip

Schipperstraat 2

4871 CK Etten-Leur

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Eventdatum: 25 nov. De toekomst is samen! Is uw bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio? Dan mag u onderstaande niet missen!

Over dit evenement


		Afbeelding van Crossborder Congres 25 nov. 2021

De toekomst is samen!

De toekomst is samen. Dat is de alles omvattende boodschap en ook het thema van beide Crossborder Congressen. Het thema komt deze avonden heel praktisch aan bod in het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden en kennispartners met ondernemers met internationale ambities. Trendwatcher Richard van Hooijdonk, Daan Schalck van North Sea Port, voetbalvoorzitter en internationaal ondernemer Michael van Praag en Stephan Vanfraechem van Alfaport Voka schijnen hun licht op het onderwerp. Ook gebeurt dit op humoristische wijze via de ogen van De Speld LIVE. Op 23 november vindt het evenement plaats in Terneuzen en op 25 november in Etten-Leur. Beide hebben een wisselende line up van sprekers.

Is je bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio? Zoek je personeel of heb je interesse om je bedrijf, product of dienst internationaal uit te breiden. Of ben je op zoek naar baankansen in deze regio? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan het Crossborder Congres 2021

Dit Crossborder Congres wordt georganiseerd door Zeeland & West-Brabant Business. EURES Scheldemond is hoofdpartner van dit event. Het doel van dit congres is om samen op zoek te gaan naar grensoverschrijdende kansen, zowel bij het ondernemen als wanneer het gaat om personeelswerving.

Waarom mag je dit congres niet missen?

  • Ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden in de grensregio Nederland-Vlaanderen
  • Kennisdeling via onze kennispartners in internationaal ondernemerschap
  • Inspirerende keynote sprekers op gebied van regionale ontwikkelingen, ondernemerschap en trendwatching
  • Netwerken met en tussen verschillende organisaties, werkgevers en partners
  • Online matchmaking werkgevers en werkzoekenden via de GrensMatch app
  • Online matchmaking tussen kennispartners en organisaties met internationale ambities

Op zoek naar personeel?

Om voor- en achteraf ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers te faciliteren wordt voor dit congres de online matchingstool GrensMatch ingezet. GrensMatch is dé winnaar van de Grenslandprijs 2021!

Als werkgever kun je, door middel van het aanmaken van een account, de juiste kandidaat vinden op basis van competenties, motivatie en voorkeursberoep. In de aanloop naar het congres maar ook hierna worden aanmeldingen en matches actief gemonitord. Inschrijven kan hier. Een animatie over de werking van de matchingstool vind je hier.

Internationale kansen

Kom in contact met andere kennispartners over het internationaal vestigen of uitbreiden van uw organisatie. Ga met deze partners in gesprek tijdens de netwerkmomenten of separaat tijdens de 1-op-1 online sessies.

EURES Scheldemond

Eures Scheldemond is een netwerkorganisatie die zich richt op het stimuleren van arbeidsmobiliteit in de grensstreek. Meer info over deze dienstverlening is te vinden op www.euresscheldemond.info.

Ook partner worden van het Crossborder Congres?

Heb jij als bedrijf interesse om jouw (internationale) vacatures extra uit te lichten tijdens dit event? Of wil je jouw kennis rondom internationaal ondernemen en/of rekruteren van personeel over de grens delen met de bezoekers? Stuur een mailtje naar: info@zeelandbusiness.nl voor de mogelijkheden.

Programma

18.45 – 19.10 Inloop: netwerken

19.15 – 19.25 Opening door Eures

19.25 – 19.45 Stephan Vanfraechem, Algemeen Directeur Alfaport Voka

19.45 – 20.15 De Speld LIVE

20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1

21.00 – 21.30 Michael van Praag

21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2

Let op: het programma kan nog wijzigen

Spreker 1 - Stephan Vanfraechem, Algemeen Directeur Alfaport Voka

Stephan Vanfraechem promoveerde aan de Universiteit Gent met een doctoraat over de arbeidsverhoudingen in de haven van Antwerpen. Dat werk werd een boek met als titel: "Een sfeer om haring te braden. Arbeidsverhoudingen in de Antwerpse haven". Na nog een reeks publicaties rond havens en arbeidsorganisatie ging hij aan de slag bij Alfaport Voka Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland.

Spreker 2 - Michael van Praag (Bestuurlijke functies bij de UEFA, bondsvoorzitter KNVB, sportbestuurder en ondernemer.)

Michael van Praag is een echte duizendpoot. Hij was veertien jaar voorzitter van AFC Ajax tijdens de glorietijden in de jaren ’90 en elf jaar voorzitter van de KNVB. Tevens verkocht hij als ondernemer Duty Free electronica producten in 17 winkels op Schiphol en 10 andere internationale luchthavens, was hij negen jaar voorzitter van de Raad van Commissarissen bij kledingmerk O’Neill en vervulde hij verschillende posities bij de UEFA. Op dit moment is hij voorzitter van de Nederlandse Sportraad, Vice voorzitter van de UEFA en lid van het bestuur van de Johan Cruyff Foundation.

Spreker 3 - De Speld LIVE

De Speld LIVE zal dit event afsluiten met een prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie. Zij laten je met een andere blik naar de cross border wereld en de arbeidsmarkt in de grensstreek kijken. Laat je aangenaam verassen; De Speld LIVE is de universele en particuliere oplossing voor alle problemen.

Voor het Crossborder Congres speelt De Speld LIVE met Arthur Umbgrove en Martine Bakker.

Praktische informatie:

Locatie: Het Turfschip Etten-Leur. Schipperstraat 2, 4871 KK Etten-Leur.

Verscherpte maatregelen Corona

Wanneer het evenement door Corona richtlijnen geen doorgang kan vinden zal het evenement volledig online worden georganiseerd. Beide events zullen worden gereduceerd naar 1 online event op 23 november.


		Afbeelding van Crossborder Congres 25 nov. 2021

		Afbeelding van Crossborder Congres 25 nov. 2021

		Afbeelding van Crossborder Congres 25 nov. 2021

		Afbeelding van Crossborder Congres 25 nov. 2021
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Turfschip

Schipperstraat 2

4871 CK Etten-Leur

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Zeeland Business Media & Events

Organisator van Crossborder Congres 25 nov. 2021

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen