Cultuur onder Vuur Congres 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Philharmonie Haarlem

11 Lange Begijnestraat

2011 HH Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
CULTUUR ONDER VUUR CONGRES 2019

Over dit evenement

WELKOM BIJ HET CULTUUR ONDER VUUR CONGRES 2019

Bestaat onze Westerse beschaving nog over vijftig jaar? Niet als het aan politiek-correct links ligt. Islamisering, klimaatideologie, massa-immigratie… Het slaat gaten in de dijken van Nederland. Als dit zo doorgaat raken we onze eigenheid en vrijheid kwijt.

Onze cultuur wordt bedreigd, maar wat doen we eraan? Dat is de grote vraag waar we samen met u over willen nadenken op het congres van Cultuur onder Vuur. Boeiende sprekers belichten voor ons de verschillende aspecten van de verdediging van onze cultuur: de taak van de elite, het belang van onderwijs, de rol van de media.

In de pauzes en tijdens de borrel kunt u kennismaken met gelijkgezinden en in het beursgedeelte kennismaken met geallieerde organisaties. Het congres wordt opgeluisterd met prachtige klassieke muziek op het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie in Haarlem. Van harte welkom!

Na afloop vindt het bijzondere Cultuur onder Vuur 2019 Congresdiner (UITVERKOCHT) plaats waar u van harte voor bent uitgenodigd en waar u zich separaat voor dient aan te melden.

Schrijf u hier snel in want er is beperkt plaats. Toewijzing van de gereserveerde zitplaatsen vindt plaats op volgorde van aanmelden.

PROGRAMMA

12.30 Ontvangst met koffie/thee

Komt u met de auto? Bestel dan een van onze handige uitrijkaarten. Deze zijn geldig in parkeergarages De Appelaar, De Kamp en Raaks.

Vijf jaar contrarevolutionaire strijd in Nederland

Welkom en introductie door gastheer Hugo Bos

Hugo Bos is campagneleider van Cultuur onder Vuur. Daarnaast is hij lid van de katholieke lekenbeweging Traditie, Familie en Privé-eigendom. Daarvoor was hij werkzaam als ergonoom en ondernemer. Bos was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie. Sinds 2014 legt hij zich volledig toe op de verdediging van de Nederlandse cultuur en christelijke beschaving. Bos was de bedenker en drijvende kracht achter de petitie Red Zwarte Piet, die door 180.000 Nederlanders werd getekend. Hij verschijnt geregeld in de media over onderwerpen als islamisering en politieke correctheid.

Prof. Plinio Corrêa de Oliveira als strijder voor de Christelijke beschaving

Eregast / spreker | Z.H. Hertog Paul van Oldenburg

Zijne Hoogheid Hertog Paul von Oldenburg is voorzitter van Stichting Civitas Christiana, waar de campagne Cultuur onder Vuur onder valt. Daarnaast is hij directeur van het Brussels Bureau of Federation Pro Europa Christiana en lid van de katholieke lekenbeweging Traditie, Familie en Privé-eigendom. Von Oldenburg behoort tot een van de voornaamste adellijke geslachten van Europa. Zijn grootmoeder was de achternicht van koningin Juliana.

SESSIE 1 | NOBLESSE OBLIGE

De rol van de traditionele elite en de adel

Prof. Dr. Andreas Kinneging | Hoogleraar rechtsfilosofie

Andreas Kinneging studeerde aan de (toen nog) Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde in 1994 cum laude in de rechtsgeleerdheid op het proefschrift Aristocracy, Antiquity, and History. Vanaf eind 1999 animeerde Kinneging een publiek debat over het conservatisme, dat uiteindelijk culmineerde in de oprichting van de conservatieve denktank de Edmund Burke Stichting, waarvan Kinneging enige tijd voorzitter was. Ook richtte Kinneging met enkele anderen de Europese conservatieve denktank Center for European Renewal op, die sedert 14 jaar elk jaar de Vanenburg -conferentie organiseert. In 2006 kreeg zijn boek Geografie van Goed en Kwaad de Socrates-prijs voor het meest prikkelende filosofische werk van het jaar.

De invloed van ons onderwijs

Henk Rijkers | Slavist en journalist

Henk Rijkers is hoofdredacteur van Cultuur onder Vuur. Daarvoor was hij hoofdredacteur bij Katholiek Nieuwsblad. Rijkers studeerde slavistiek aan de Universiteit Utrecht en woonde enige tijd in communistisch Rusland. Als journalist vestigde hij de aandacht op doofpotten bij de overheid, zoals de zaak-Joris Demmink en de zaak van dissident Fred Spijkers. Rijkers leidt bij Cultuur onder Vuur het onderzoek naar linkse indoctrinatie in Nederlandse schoolboeken en brengt daar een rapport over uit.

INTERMEZZO

Maarten Wilmink (orgel)

Suite Gothique – Deel 2, 3 en 4 – Boëllmann

De invloed van onze media en journalisten

Arnold Karskens | Oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist

Arnold Karskens is Neerlands langst werkende oorlogsverslaggever en bezocht in ruim veertig jaar talloze fronten en landen in conflict voor de Nederlandse en Vlaamse televisie en dag- en weekbladen. Hij publiceerde ruim vijftien boeken over oorlogsgebieden en oorlogsmisdadigers. Als luis in de journalistieke pels houdt hij een Zwartboek NOS Journaal bij en schreef hij ‘Journalist te koop’.

De invloed van het monetaire beleid van de EU op onze pensioenen

Jean Wanningen | econoom, journalist, ondernemer

Jean Wanningen startte na een kortstondige academische carrière zijn werkzame leven bij investmentbank Pierson, Heldring & Pierson met ‘verkeerde’ studies en werd daar omgeschoold tot econoom. Daarna werkte hij achtereenvolgens in de Venture Capitalwereld, als CEO van een internationaal bedrijf in de mobiele data-industrie en als ondernemer en informal investor in de fusie- en overnamebranche. Gedurende deze periode bekleedde hij vele commissariaten en adviseurschappen. De eurocrisis vormde de aanleiding om zich te gaan verdiepen in de Europese Unie. Eerst als econoom in het hol van de leeuw (Brussel), daarna vele jaren als columnist en redacteur van het online onderzoeksjournalistieke platform Follow The Money, waarvan hij nadien ook Founding Friend is geworden.

Door werkzaam te zijn geweest in de academische wereld, de financiële wereld, het bedrijfsleven, als zelfstandig ondernemer, in de politiek en in de media heeft hij een breed scala van het maatschappelijk leven doorlopen. Zijn brede kennis en ervaring komen hem heden ten dage goed van pas in het beoordelen van de complexe wereld waarin we tegenwoordig leven.

PAUZE

Tijden de pauze kunt u het beursplein bezoeken waar diverse organisaties zich presenteren. U vindt er een boekentafel, informatie over conservatieve bijeenkomsten, media, internetplatforms enzovoorts.

SESSIE 2 | DOMINANTE EFFECTEN

De moderne mens, gevangene van zijn eigen Rede

Pater Elias | Pater, schrijver en radiomaker

Pater Elias studeerde in Delft af in de technische geofysica, trad daarna, in 1987, in bij de broedercongregatie van Sint Jan. Hij werkte in Nederland, onder andere in de organisatie van bergkampen, in Litouwen als gevangenisaalmoezenier, en als parochieassistent in de Russische Kaukasus. Na een sabbatical in Australië keerde hij in 2009 terug naar Nederland. Hij had jarenlang een column in het Katholiek Nieuwsblad. Als programmadirecteur van Radio Maria vele bekende en minder bekende persoonlijkheden. Mensen die buiten de gewone kaders vallen, engelenleer en zowel speculatieve als praktische filosofie hebben zijn bijzonder interesse.

De groeiende invloed van de Islam in Nederland

Sonja Dahlmans | Islamonderzoekster

Sonja Dahlmans is een specialiste op gebied van geloofszaken. Zij doet onderzoek naar het fenomeen kindbruiden en naar het seksueel misbruik van (christelijke) vrouwen in islamitische landen. Dahlmans studeert christelijke theologie met een uitgebreide islamopleiding, waardoor zij het publieke debat kan voeden met bruikbare feiten over de verschillen tussen christendom en islam. Zij publiceert onder andere voor ThePostOnline, OpinieZ en Cultuur onder Vuur, en is in het buitenland geïnterviewd door Breitbart en Jihad Watch.

Klimaatideologie, feiten en fictie

Ir. Cyril Wentzel | ingenieur, ondernemer, uitvinder

Cyril Wentzel is ingenieur en voorzitter van de Groene Rekenkamer. Deze denktank ontkracht klimaatideologie en levert feitelijke analyse van de werkelijke staat van het klimaat. Wentzel studeerde luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft en heeft een eigen ingenieursbureau. Hij verscheen onder andere in het NOS Journaal.

INTERMEZZO

Maarten Wilmink (orgel)

A. Guilmant - Finale - Sonate 1 (Op.42)

SESSIE 3 | TOEKOMST

Hoe ziet de ideale toekomst eruit?

Wat moet er voor gebeuren?

Hoe bereiken we dit?

Wat gaat Cultuur onder Vuur doen?

Hoe kunt u meedoen?

17.30 Apéritief

Tijdens het apéritief kunt u het beursplein bezoeken waar diverse organisaties zich presenteren. U vindt er een boekentafel, informatie over conservatieve bijeenkomsten, media, internetplatforms enzovoorts.

En natuurlijk serveren we een heerlijk hapje en drankje!

19.00 Cultuur onder Vuur Congresdiner 2019 (UITVERKOCHT)

We hebben gemerkt dat veel van onze ambassadeurs en donateurs graag nader kennis willen maken met onze influentials, sprekers en medewerkers. Om aan hun wensen tegemoet te komen, organiseren wij dit jaar met veel plezier het eerste Cultuur onder Vuur Congresdiner. En het belooft heel wat te worden.

Tien VIP tafels, gedekt linnen, exquise gerechten, de heerlijkste wijnen, muziek en uiteraard, naar wij hopen, u!

Datum en tijd

Locatie

Philharmonie Haarlem

11 Lange Begijnestraat

2011 HH Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen