DDG Avond 11 juni

DDG Avond 11 juni

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Het Ketelhuis

4 Pazzanistraat

1014 DB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving

Op de DDG ledenavond in juni draait alles om Sport in de Film.

Gast deze avond is Dirk Jan Roeleven (1961). Dirk Jan werkt voor de NPS-programma’s Andere Tijden, Zembla en Het uur van de wolf. Hij maakte onder meer sportdocumentaires waaronder Nieuwe Helden. Een uniek-inside verhaal van de wielerploeg Argos-Shimano die wil bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen.
Daarnaast maakte hij portretten van Frans Timmermans, Louis van Gaal, Anton Corbijn, Willem Wilmink, Willem Ruis, Pim Fortuyn en Wim Sonneveld. Hij publiceert over wielrennen en hardlopen in onder andere De Muur en Runner’s World en schreef o.a. het boek De nieuwe fiets.

In een vraag gesprek met regisseur Doesjka van Hoogdalem vertelt hij over de kunst van het maken van sportdocumentaires aan de hand van fragmenten van Nieuwe Helden en andere sportfilms: vraagt filmen van sporters een bepaalde discipline? Wat zijn de valkuilen? Zijn sporters benaderbaar?

Ook te gast is: Victor Vroegindeweij. Van Victor vertonen we deze avond de documentaire The Last Fight, over vechtsportster Marloes Coenen die midden dertig is als ze besluit om haar bokshandschoenen aan de wilgen te hangen.

Met haar coach Martijn de Jong en partner Roemer Trompert stippelt ze de eindfase van haar indrukwekkende loopbaan als MMA (mixed martial arts)-vechter uit. Regisseur Victor Vroegindeweij volgt haar gedurende die maanden. In zijn kenmerkende stijl, waarin hij ruimte en intimiteit – het grote geheel en het onverwachte detail – verbindt, toont hij Coenens inspanningen als de laatste adembenemende meters voor de finale. Wacht haar daar triomf of teleurstelling? Hoe groot zijn de offers die ze moet brengen, hoeveel kan haar lichaam aan? En wat gaat er schuil achter dat fijn getekende, intense gezicht? De beslotenheid van de trainingssessies, waar ze zenuwen, pijn en twijfel kan tonen, contrasteert met haar publieke optredens in de kooi: strak ingevlochten haar, glimmend wasbordje en adrenaline-rush. Terwijl het trappen, stoten, worstelen, ontwijken en incasseren tot een choreografie wordt, reflecteert de voice-over op de vraag wat de essentie van het vechten is.

Na de vertoning zal Doesjka in gesprek gaan met Victor.

Zin om te komen, bestel je gratis kaartje door op de groene button te klikken.

Na afloop drinken we graag een borrel in de bar van Het Ketelhuis.