Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

dienstencentrum Heusden

Heusdendorp 2

9070 Destelbergen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ontdek hoe de wereld van morgen er kan uitzien.

Als opwarming voor de Ecobeurs toont de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking de film Demain. In deze documentaire, die een César-award won, krijg je een verfrissende blik op gekende problemen. Want oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen is de beste manier om vooruitgang te boeken.

Wanneer de balans wordt opgemaakt over hoe onze wereld ervoor staat, krijgen we meestal te maken met onheilspellende voorspellingen en rampenscenario’s. Dreigementen die ons moeten aanzetten tot verandering. Maar wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen?

Toen actrice Mélanie Laurent in een studie in Nature las dat de mensheid en de wereld zoals we die kennen zou eindigen tegen 2100 was ze net als velen geschokt. Het was de zoveelste ontmoedigende getuigenis van de ecologische catastrofe die de mensheid over zichzelf heeft afgeroepen. Samen met regisseur Cyril Dion had ze de buik vol van de negatieve berichtgeving en besliste ze om die om te keren.

Met de camera op de schouder en de microfoon in de hand reizen ze de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over tien landen en drie continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan én de daad bij het woord voegen. Ze beperken zich niet tot de ecologische problematiek, maar bekijken ook hoe gedreven mensen niet alleen landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Het resultaat is een verfrissende blik op gekende problemen, waarbij we niet aangezet worden tot verandering via dreigementen, maar net via een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen.

Trailer

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

dienstencentrum Heusden

Heusdendorp 2

9070 Destelbergen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen