eHealth Steden Estafette Rotterdam - 9 maart 2016

Venster Acties

eHealth Steden Estafette Rotterdam - 9 maart 2016

Door Doorbraakproject 'De zorg ontzorgd met ICT'

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 9 mrt. 2016 11:00 - 15:30 CET

Locatie

Engels Meeting & Conference Center Stationsplein 45 3013 AK Rotterdam Netherlands

Beschrijving

Op woensdag 9 maart 2016 vindt de vijfde bijeenkomst van de eHealth Steden Estafette plaats. Deze estafette heeft als doel actuele kennis en ontwikkelingen te delen over innovatieve ICT in de zorg. Rotterdam neemt deze dag het estafettestokje over van de gemeente Enschede.

Tijdens deze interactieve dag hoort u onder andere waarin Rotterdam op het vlak van ehealth en thuistechnologie actief is. Daarnaast biedt de bijeenkomst de gelegenheid uw netwerk binnen de metropoolregio Den Haag-Rotterdam verder te versterken en input te leveren voor een eHealth Toolkit voor gemeenten.

Kennis & kunde van stad naar stad
Via de eHealth Steden Estafette reist de opgedane kennis en kunde over innovatieve ICT in de zorg van stad naar stad. Zo zijn de gemeenten Alkmaar, Woerden en Enschede ons voorgegaan. De centrale vraag daarbij is hoe ICT de zelfredzaamheid van inwoners met een ondersteunings- of zorgvraag kan bevorderen en wat daarbij de rol van gemeenten is. De opgedane kennis wordt door ZonMw gebundeld in een handzaam overzicht, aangevuld met goede voorbeelden uit de estafettesteden. Partners zorgen verder voor brede verspreiding van deze ideeën via nieuwsberichten, video’s en social media.

Voorlopig programma
De wethouder van Rotterdam, Hugo de Jonge, deelt graag met u de visie van Rotterdam op eHealth en thuistechnologie. Bovendien komen de praktische toepassingen van eHealth en thuistechnologie in de praktijk aan bod met de projecten Vitaal Thuis (keuzegids voor thuistechnologie), Medical Delta (proeftuinen, opschaling en het betrekken van de gebruiker) en de GGD Appstore (onafhankelijke toetsing van gezondheidsapps). Aan het einde van de middag zal de gemeente Smallingerland iets vertellen over de onderwerpen die aan de orde komen wanneer zij gastheer zijn.

Graag gaan we aansluitend met u in gesprek over hoe we betaalbare vormen van eHealth en thuistechnologie dichtbij de gebruiker kunnen brengen, zodat mensen zo lang mogelijk de regie houden op hun eigen leven. We willen in interactie met u verkennen welke rol gemeenten daarin hebben en met welke toepassingen en aanpak gemeenten hun voordeel kunnen doen.

Tot ziens op woensdag 9 maart!

-----------------------------------------------------------------------------------

Het definitieve programma vindt u op onze website.

Locatie: Engels Meeting & Conference Center, Stationsplein 45, Rotterdam
Datum: Woensdag 9 maart 2016
Tijd: 11.00-15.30 uur inclusief lunch en afsluitende netwerkborrel

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Wel behouden we het recht om bij overtekening voorrang te verlenen aan organisaties die zorgen voor een evenwichtige variatie in de samenstelling van deelnemers.

Over de organisator

De inzet van innovatieve ICT-oplossingen om de zelfredzaamheid van ouderen te ondersteunen, biedt zowel op maatschappelijk als bedrijfseconomisch gebied kansen. Deze kansen worden echter nog onvoldoende verzilverd. Het is van groot belang versnelling te realiseren in de opschaling van technologische innovaties die de zelfredzaamheid van ouderen ondersteunen. Het Doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ heeft als doel belemmeringen die opschaling van innovatieve ICT oplossingen in de langdurige zorg in de weg staan te doorbreken en daarmee de opschaling hiervan te stimuleren.