Gratis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Mauritshuis

Plein 29

2511 CS Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Exclusieve nocturne van de tentoonstelling Zuiderburen. Enkel voor genodigden.

In de Zuidelijke Nederlanden (het huidige België) zijn tussen 1400 en 1700 prachtige portretten geschilderd. Edellieden en rijke burgers lieten zich graag vereeuwigen door de beste Vlaamse kunstenaars van hun tijd. Deze portretten maken nog altijd grote indruk. Ze zijn vaak zo geraffineerd geschilderd door onze zuiderburen dat ze ook na al die eeuwen nog springlevend lijken.

In het najaar van 2017 vertelt het Mauritshuis het verhaal van de Vlaamse portretkunst aan de hand van een keuze uit de beste Vlaamse portretten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Er komen belangrijke werken van Rogier van der Weyden, Hans Memling, Pieter Pourbus, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck. Deze portretten zullen hier voor het eerst samen worden gepresenteerd met aanvullingen uit de collectie van het Mauritshuis en het Rijksmuseum. Bijzonder is dat bijna alle geportretteerden geïdentificeerd kunnen worden. Zo leert de bezoeker niet alleen de kunstenaars kennen, maar ook de personen die zij hebben geportretteerd.

De tentoonstelling is alleen in het Mauritshuis te zien, en is een samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), dat tot 2019 gesloten is vanwege een ingrijpende renovatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Mauritshuis

Plein 29

2511 CS Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen