Femke & Friends

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Oude Gemaal

Huigendijk 17

1703 RG Heerhugowaard

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Mijn naam is Femke van Steen. Ik ben 17 jaar geleden geboren in Heerhugowaard. Op mijn zesde begon ik met pianoles in COOL. Ik ben na 9 jaar overgestapt naar een andere docent buiten COOL en speel nog steeds met veel plezier. Ruim 4 jaar geleden kregen Lotte en ik op de fiets het idee om samen een lied te spelen. We zaten en zitten in dezelfde klas, inmiddels in 6 VWO. We vonden dit zo leuk dat we besloten om daarna meerdere liedjes samen te gaan spelen.

We hebben ook regelmatig samen opgetreden op school en in COOL, waar Lotte nog steeds les heeft. Ze speelt ondertussen al 8 jaar viool. Lotte en ik begonnen met een stuk van Amélie (Competine) en hebben door de jaren heen meer liedjes aan ons repertoire toegevoegd. Onder andere liedjes van Bach en Yann Tiersen. Naast deze licht klassieke muziek, begeleid ik ook regelmatig mijn zus Evelien. Evelien zingt al zolang ze kan praten. Zij heeft een aantal jaar meegedaan in de musicalklas van COOL en had daarbij de hoofdrol in Fame. Nu zingt ze liedjes van onder meer Adele. Ook Hallelujah van Jeff Buckley zingt ze graag.

Naast het samen muziek maken met Lotte en Evelien, begeleid ik ook het Kruizer Kinderkoor van de Heilige Familiekerk. Een tijdje geleden ben ik gevraagd om op een bruiloft te spelen en ben op die manier op de radar van het Het Oude Gemaal terecht gekomen. Die hebben mijn moeder benaderd. Mijn moeder, Natasja Valckx, speelt al sinds haar jeugd dwarsfluit en is in 1997 afgestudeerd aan het Conservatorium als dwarsfluitdocente. In 1998 kwam daar een diploma voor HaFa-dirigente bij. Zij heeft ons gecoacht en geholpen met de voorbereidingen van dit concert en speelt een aantal stukken met ons mee.

We vinden het leuk om in onze woonplaats een concert te geven, zodat we kunnen laten horen dat muziek maken ontzettend gaaf is om te doen en helemaal niet saai hoeft te zijn. Integendeel, het geeft energie en erg veel plezier. Daarom zijn we erg blij met de kans die het Oude Gemaal ons biedt.

Datum en tijd

Locatie

Het Oude Gemaal

Huigendijk 17

1703 RG Heerhugowaard

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen