Fermenteer het seizoen: de herfst (vol)

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Leer de kunst van groente fermentatie met elk seizoen unieke recepten. Je krijgt van te voren de benodigdheden door en kunt live meedoen .

Over dit evenement

Fermenteer de Herfst

Als we één seizoen het fermentatieseizoen kunnen noemen, is het wel de herfst. Dit seizoen overrompelt je letterlijk met een waaier aan groenten in alle soorten, maten en kleuren. Heb je een tuin, dan kun je de oogst in de herfst bijna niet bijbenen. Hét moment om groenten te verwerken en ze te bewaren voor de winter?maanden. Fermentatie is een bijzonder fijne bewaartechniek, omdat je er niet alleen mee bewaart, maar ook smaak toevoegt. In de herfst zijn de favorieten van de fermentatiekeuken volop van de partij: de koolsoorten zijn nu nog jong, krokant en vers. Perfect dus om een grotere voorraad op te slaan.

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten.

Elke les duur 2 1/2 uur. Naast de theorie gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met groenten van het seizoen. Van te voren krijg je door wat je in huis moet hebben om mee te doen. En na afloop heb je je eigen unieke fermenten. Je ontvangt na afloop het lesmateriaal in je mailbox om zelf nog verder te experimenteren

Dit is een workshop van Velt (Vereniging Ecologisch Leven koken en Tuinieren). De workshop wordt begeleid door Velt lesgever Cathy Verschoor van K.eetmee. Deze les wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator K.eetmee

Organisator van Fermenteer het seizoen: de herfst (vol)

Kijk op keetmee.nl voor Inspiratie – recepten – praktische tips – workshops en de incidentele eco-rant over makkelijke maaltijden, verrassend vegetarisch, lekker lokaal, biologische boeren, vitale voeding, minder meuk, (geen) voedsel verspillen, goede gezondheid, duurzaam doen en wel-zijn als winst.

GOEDE VOEDING op alle fronten: je lijf, lokale (bio)boer, de dieren, de aarde en je humeur!

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen