Gratis

Filmmakerssymposium: Waar leggen we de lat?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Eye Film Museum

1 IJpromenade

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoe denken filmmakers over de kwaliteit van de Nederlandse film? Een inspirerende ochtend n.a.v. de eerder gehouden enquête hierover.

Over dit evenement

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben filmmakers in eigen gelederen een enquête gehouden. Daarbij ging het een keer niet over geld, maar over inhoud en kwaliteit: wat maken we nou met z’n allen in Nederland en hoe kijken we daarnaar?

Leden van het Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Acteursbelangenvereniging ACT hebben in groten getale op de enquête gereageerd. We hebben daarom besloten dit symposium te organiseren om de resultaten te presenteren en te bespreken.

Dat gaan doen we met filmmakers van eigen bodem en buitenlandse gasten. Maar vooral samen en in discussie met de aanwezigen. We hopen op je komst en kijken graag samen naar de toekomst.

De enquête en het symposium worden georganiseerd door ‘Filmmakersinitiatief 2018’, bestaande uit Arno Dierickx (regisseur, scenarist), Maarten Treurniet (regisseur, scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist) en Karin Wolfs (filmjournalist). Het doel van Filmmakersinitiatief 2018 is een debat aan te zwengelen over de inhoudelijke kwaliteit van de Nederlandse film.

Het Filmmakerssymposium: Waar leggen we de lat? wordt mede mogelijk gemaakt door Eye Filmmuseum en de Akademie van Kunsten.

Gratis toegankelijk - wel een kaartje reserveren voor een plek

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Eye Film Museum

1 IJpromenade

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen