€ 17,50 – € 21

Filosofische workshop Ouderdom

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

“Je moet oud zijn, dus lang geleefd hebben, om te weten hoe kort het leven is,” schreef Schopenhauer. Er zit veel wijsheid in deze korte zin. Maar de confrontatie met de eindigheid is niet voorbehouden aan mensen van hoge leeftijd. Niet iedereen wordt oud. En niet iedereen verhoudt zich op dezelfde manier tot ouder worden. Sommigen spreken van “de kunst van het ouder worden”, anderen gaan in hun verlangen naar onsterfelijkheid zo ver dat zij willen dat hun lichaam na hun dood wordt ingevroren. Wittgenstein zei: “Als je onder eeuwigheid niet oneindige tijdsduur, maar tijdloosheid verstaat, dan leeft eeuwig wie in het heden leeft.” Vanaf de oudheid tot nu denken filosofen na over ouderdom en hoe mensen zich daartoe verhouden.

Indeling workshop
In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over ouderdom en over de vraag hoe wij ons hiertoe verhouden. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een pauze.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij filosofische vragen over ouderdom. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?
De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is filosoof en studeerde cum laude af op Heideggers Zijn en tijd.

De filosofische workshop komt tot stand in samenwerking tussen de Bibliotheek Eindhoven en Tegenlicht Meet Up 040. Het is een verdiepende activiteit passend bij de Tegenlicht Meet Up 040 De onsterfelijken (woensdagavond 9 mei 2018 in het Designhuis).

Wil je meedoen met de filosofische workshop? Meld je dan vooraf aan. Er is plaats voor 9 deelnemers.


De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.


Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen