Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

FIX IT!

Tolhuistuin

Zondag 6 mei 2018 van 16:00 tot 18:00 (CEST)

FIX IT!

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs * Servicekosten Aantal
Regulier 6 mei 2018 € 8,50 € 0,00
* Prijzen zijn inclusief BTW

Evenementdetails

Aanvang 16:00

Zaal open 15:15

Entree € 8,50

Hiphop begint op straat: een beatbox, een groep jongens en meiden en een repertoire aan
coole moves. Hoe maak je daar een voorstelling van in het theater? In FIX IT begeleidt een ‘master’ een groep jonge hiphopdansers in dit traject. Zij maken een; vanuit het gedachtegoed van de master, remake voor het theater. In deze laatste editie deelt onze internationaal bekende huischoreografe Alida Dors haar kennis met de masterstudenten en werkt Solid Ground Movement wederom samen met de hiphophuizen van Illusionary Rockaz Crew, Urban House Groningen en het Haags Hiphop Centrum.

In de laatste editie van FIX IT werkt Alida Dors samen met de Duitse hiphopchoreograaf Takao Baba en hebben zij elkaar de opdracht gegeven om in een zeer korte tijd een dansvoorstelling neer te zetten voor de masterstudenten. Ook laat de up-and-coming choreografe Veronika Lajdová haar nieuwste werk zien die zij heeft gemaakt met internationale dansers.

Solid Ground Movement is de eerste hiphopdansschool van Amsterdam en daarmee één van de pioniers. Zij bereiken jongeren met verschillende, culturele achtergronden en op verschillende dansniveau ‘s. Jongeren van de straat leren bij hun om zich op een artistieke manier te uiten door middel van hiphopdans. De hiphopdansschool is geboren uit passie en biedt daarom een breed aanbod op het vlak van hiphop en breakdance voor peuters, kinderen en (jong)volwassenen.

 

Heb je vragen over FIX IT!? Neem contact op met Tolhuistuin

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Tolhuistuin, Concertzaal
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
Nederland

Zondag 6 mei 2018 van 16:00 tot 18:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Tolhuistuin

Precies op de plek tussen het Centraal Station, waar de hele wereld de hoofdstad binnenrolt, en de talrijke kleine werelden van Amsterdam Noord, ligt de Tolhuistuin. Zeven jaar geleden werd deze prachtige locatie aan de oever van het IJ in gebruik genomen door initiatiefnemer Stichting Tolhuistuin. Met verschillende partners, waaronder Paradiso en de VOF Horeca Tolhuistuin, is de Tolhuistuin uitgegroeid tot wat ie nu is: een culturele, kunstzinnige en culinaire broed- en ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam.

De Tolhuistuin bestaat uit een groot publieksgebouw, een tuin (park) en vier karakteristieke bedrijfsverzamelgebouwen. In het publieksgebouw bevinden zich café-restaurant THT, twee dansstudio’s, Tip Noord, de expositieruimte met tentoonstellingen van Framer Framed en diverse zalen die vrijwel dagelijks geprogrammeerd worden door o.a. Paradiso Noord en Stichting Tolhuistuin. Natuurlijk zijn alle zalen (en de tuin!) ook te huur voor evenementen – kijk hiervoor op de verhuurpagina.

In de bedrijfsverzamelgebouwen aan de Noordzijde van de Tolhuistuin, huizen creatieve ondernemers: journalisten, ontwerpers, theatermakers, filmmakers, architecten, muzikanten, agentschappen, uitgevers, festivalorganisaties en programmamakers. Er valt altijd wat te doen en te ontdekken: de samenwerkingen in de Tolhuistuin maken de plek tot een bruisend vierentwintiguursfestival midden in de hoofdstad!

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.