Gratis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Groninger Forum Hereplein | Filmtheater

73 Hereplein

9711 GD Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In samenwerking met RTV Noord, Rabobank en Groninger Forum organiseert Founded in Groningen Founder Talks, waar we het vuur na aan de schenen van Groningse founders leggen. In een diepte interview met twee markante ondernemers, zaagt RTV Noord-journalist Bart Breij net zo lang door tot we tot de kern komen. Geen schouderklopjes, gebakken lucht of alleen de zonnige kanten van het ondernemen, maar het hele verhaal.


Janneke Hadders - landbouwinnovatiebedrijf Dacom,

Inspiring Fifty Dutch Woman in Tech 2017
Dacom: de top 100 meest innovatieve MKB-bedrijven in 2014

Janneke Hadders gaat geen uitdaging uit de weg. Nadat ze even bij Microsoft werkte, ging ze aan de slag bij het landbouwtechnologiebedrijf van haar vader. Dat nam ze later ook over. Maar hoe doe je dat, je eigen innovaties doorvoeren en koers bepalen als één wenkbrauwfrons van je vader het bedrijf op scherp zet?

Het lukte haar. Dacom groeide door onder Janneke. De Groningse sensor- en datatechnologie gaat de hele wereld over, tot een megadeal in Japan aan toe. Toch staat Janneke nu pas voor de grootste uitdaging. Want hoewel er een gigantische hype is om slimme data in de landbouw, wil de boer zelf er nog niet aan. Hoe gaat ze dat aanpakken?


Anne de Vries - Tubbber, de Airbnb voor yachts

Geld als water en elk half jaar een nieuwe, dikke auto. Als mede-oprichter van de Nationale Vacaturebank was niks te gek voor Anne de Vries. Totdat de website klapte in de World Online-bubbel rond 2000. Hij ondernam een nieuwe poging met de toeristische boekingssite Hollydot. Het ene na het andere contract met verhuurders werd binnengesleept - maar het project slaagde niet.

Anne ging bij zichzelf te rade en pakte op wat hij het allerleukst vindt: zeilen. Nu verhuurt hij met Tubbber yachts voor 50.000 euro per week. Maar elk half jaar een nieuwe auto? Daar doet hij niet meer aan. Hij vertelt over de lessen die hij heeft geleerd.


Kom op 12 september naar de tweede editie in het Groninger Forum, luister naar twee mooie verhalen, stel je eigen brandende vragen en drink na afloop gezellig een drankje mee.

Inloop vanaf 19:30u, kom genieten van onze huis band, Peggy Bouwer quartet. De talkshow begint om 20:00u.

Meld je aan en we zien je daar!


Veelgestelde vragen

Moet ik mij aanmelden voor dit event?
Ja, alleen op vertoon van een digitaal ticket kan je toegang krijgen tot het event.

Kost het geld?
Nee, het event is gratis. Consumpties aan de bar zijn niet gesponsord.

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?
Nee, een e-mailtje op je telefoon kunnen we ook scannen.

Ik kan niet...

Jammer! Geef dit op tijd door, zodat anderen jouw ticket kunnen verzilveren. De tickets zijn niet persoonsgebonden, je mag je ticket dus ook doorsturen naar iemand anders.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Groninger Forum Hereplein | Filmtheater

73 Hereplein

9711 GD Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen