Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

t Manneke

33 Leeweg

2651 CL Berkel en Rodenrijs

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Omdat élk lichaam gevierd mag worden!

Over dit evenement

Kom naar de 2e editie van Het Body Positive Event!

Een dag vol sprekers en workshops van mensen uit de Nederlandse en Belgische Body Positive en Fat acceptance community, op zaterdag 9 november in Berkel en Roderijs, vlakbij Rotterdam.

Na een succesvolle eerste editie, die voelde als een warm bad vol positieve vibes, organiseren Veerle Metten (Dik Gelukkig) en Danielle Heemskerk (Bureau Body Positive), op nieuw een event dat helemaal draait om body positivity en fat acceptance.

Voor wie?

Dit event is voor iedereen die op zoek is naar meer body positivity in haar dagelijkse leven, hier inhoudelijke diepgang in zoekt en behoefte heeft om gelijkgestemden te ontmoeten. Je bent welkom als je geïnspireerd wilt worden door de boodschap van lichaamsacceptatie, diversiteit en Health At Every Size®.

Hoe ziet het event eruit?

Het wordt een dag vol interessante sprekers en sessies over lichaamsbeeld, zelfacceptatie, schoonheidsnormen en alles wat daarmee te maken heeft. Allemaal met het doel om jou te inspireren en je te bepakken met kennis en inzichten om je weerbaar te voelen tegen de druk om slanker, strakker of mooier te zijn.

Tussen de centrale sessies door is er genoeg tijd om met elkaar en met de sprekers in gesprek te gaan. Je ontmoet er ongeveer 65 andere gelijkgestemden met wie je een luchtig praatje kan maken of diepzinnig kan filosoferen, hard kan lachen en je persoonlijke ervaringen kan delen.

We lunchen uitgebreid met elkaar en achteraf is er - voor wie zin heeft om te blijven plakken – een gezellige borrel. Kortom, een feest van herkenning, waar je met een positief gevoel weer vertrekt.

De sprekers

Veerle Metten – Dik Gelukkig

Veerle is coach voor dikke vrouwen die meer willen in het leven dan diëten.. Zij leert hen hoe ze de focus kunnen verleggen van afvallen naar een positief zelfbeeld opbouwen, zodat ze weer onvoorwaardelijk zichzelf kunnen zijn.

Danielle Heemskerk - Bureau Body Positive

Danielle is expert lichaamsbeeld en eetbuien. Ze helpt vrouwen een positief lichaamsbeeld en ontspannen relatie met eten te ontwikkelen, én leidt professionals op die op een gewichtsneutrale en body positive manier mensen willen begeleiden in hun lichaamsbeeld, gezondheids- en eetproblemen.

Marianne Nykjaer

Marianne Nykjaer is body positive blogger, feminist en body activist. Ze spreekt zich uit over alle aspecten van body positivity: van mode tot de dieetindustrie, van zelfliefde tot fat shaming. Haar ultieme droom? Dat binnenkort een hele generatie meisjes kan opgroeien tot vrouwen die nooit zorgen hebben over hun gewicht, bikini body of putjes in hun billen.

De lijst met sprekers wordt in aanloop van het event verder aangevuld.

Waarom dit event?

Er heerst een epidemie van lichaamsontevredenheid. We vinden onze buik te dik, onze rimpels lelijk en onze cellulitis afschuwelijk. We zijn chronisch aan de lijn of op dieet. Om nog maar te zwijgen over eetproblemen.

Maar dat ligt niet aan ons. Dat ligt aan de impact van veel te nauwe schoonheids- en gezondheidsnormen. Aan de macht die schoonheid heeft en aan de druk om slank te zijn.

Gelukkig zijn de body positive en fat accepance movement ook in Nederland al een tijdje aan hun opmars bezig. Maar soms voelt het alsof je je online in deze fijne bubbel bevindt, terwijl je je in het dagelijkse leven nogal eens alleen kan voelen staan hierin.

Op dit event halen we de online wereld naar de offline community. Hier ontmoet je gelijkgestemden en word je heel de dag ondergedompeld in de wereld van lichaamsacceptatie, lichaamsdiversiteit en positiviteit.

Dus …

• Wil jij minder bezig zijn met je lichaam en hoe je eruitziet?

• Ben je het beu om telkens opnieuw op dieet te gaan?

• Heb je genoeg van eenzijdige schoonheidsidealen en nauwe gezondheidsnormen?

• Wil je je weerbaarder voelen?

• En ontmoet je graag andere mensen die dit ook belangrijk vinden?

Dan is Het Body Positive Event zeker iets voor jou!

Een ticket kost €60,- en is INCLUSIEF gratis koffie, thee, hapjes, uitgebreide lunch en een drankje bij de borrel achteraf.

We hopen dat je erbij bent!

Datum en tijd

Locatie

t Manneke

33 Leeweg

2651 CL Berkel en Rodenrijs

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen