€ 29,72 – € 31,80

Het Rondane Kwartet en het Amstel Quartet: Incantatie IV

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

Prinsengracht 756

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Speciaal Jubileum Programma

Het Rondane Kwartet voert het tiende jaar op rij twee avondvullende composities van Simeon ten Holt uit in De Duif in Amsterdam. Het kwartet, gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt, bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Dit jaar zal Incantatie IV op de woensdag uitgevoerd worden samen met het Amstel Quartet (saxofoon), een uniek concert.

Incantatie IV (1990) bestaat net als Canto Ostinato uit muzikale secties die herhaald worden. Samen met het Amstel Quartet (saxofoon) speelt het Rondane Kwartet Incantatie IV van Simeon ten Holt. Vier vleugels, vier saxofoons en Incantatie IV, met recht een "close encounter of the 4th kind". Een nog afwisselender, kleurrijker en orkestraal Incantatie IV.

Mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano’s & Vleugels BV.

Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 15 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Simeon ten Holt noemde Robert Lambermont in zijn memoires een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Het saxofoonkwartet Amstel Quartet is een graag geziene en genodigde gast in de concertzalen in binnen- en buitenland en heeft een breed repertoire. Bekend als vertolker van minimal music zoals afgelopen jaar het concert Glass on the Roof ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Philip Glass, maar het kwartet verkent ook de lichte muziek. Het is inmiddels inter- en nationaal leidend in het ontwikkelen van nieuwe programma’s en nieuw repertoire, dat veelal in opdracht van het kwartet wordt ontwikkeld. Amstel Quartet speelt niet alleen in concertzalen, maar ook op bijzondere locaties, zoals op het dak van een gebouw, in een restaurant, in een roeibootje, op een zandvlakte of in een fabriekshal.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

Prinsengracht 756

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen