
Hoe stel ik mijn organisatie in staat dat te kiezen wat werkt?
Beschrijving
Hoe stel ik mijn organisatie in staat dat te kiezen wat werkt en dat te vermijden wat niet (meer) werkt?
Met de complexe interacties tussen gebruikers, organisaties, best practices en IT, is het geen eenvoudige taak dat te vinden wat resultaat oplevert en dat te vermijden, wat niet (meer) werkt. Het is extra ingewikkeld omdat vooraanstaande adviseurs hebben aangegeven, dat traditionele best practices zoals governance en project management voor een wereld zijn geoptimaliseerd, die niet meer bestaat. Bovenop komen trends zoals regelarme teams, Scrum en zelforganisatie. Zij gaan anders te werk dan wij gewend zijn. Toch is het gelukt een weg te vinden deze problematiek op te lossen.
Wilt u uw organisatie in staat stellen dat te kiezen wat resultaat levert en dat te vermijden wat problemen of conflicten veroorzaakt? Dan nodigen wij u uit voor deze workshop.
Tijdens deze pilot workshop gaan wij:
Deel I
-
De veranderbare situatie identificeren: dat doen wij vanuit de vraag ‘welke werkwijzen kregen de afgelopen 10 jaar de voorkeur?’
-
Het ontbrekende element voor de omgang met complexe situaties inbrengen: werd in 2011 als toevoeging op bestaande modellen gepubliceerd.
-
Identificeren van het handvat: stelt uw organisatie in staat de specifieke werkwijzen te kiezen, die het optimale resultaat leveren en die te vermijden, die problemen en conflicten veroorzaken.
Deel II
-
Brainstormen wat u nodig heeft om het handvat op de werkvloer te krijgen.
Deze pilot workshop wordt twee keer gegeven:
27 oktober in Rotterdam
28 oktober in Eindhoven (tijdens Dutch Design Week)
Uw coaches
Eugen Oetringer is vanuit zijn werk vroegtijdig met de problematiek van complexe interacties en teleurstellende projectresultaten in aanraking gekomen. Bij complexe uitdagingen leerde hij de exacte werkwijzen los te laten en patronen te gebruiken. Hiermee lukte het ’zelforganisatie binnen kaders’ voor 30.000 medewerkers in te voeren, de dagelijkse ADHD incidenten van zijn zoon terug te brengen naar één in negen jaar en een patent op een uitvinding te krijgen. Met deze ervaringen is het vervolgens gelukt een weg te vinden om die specifieke werkwijzen te kunnen kiezen die in de huidige wereld werken en die te vermijden, die niet (meer) werken.
Eugen is onafhankelijk analist en strategist, mede-oprichter van het Zorgdenkers Netwerk en betrokken bij Rotterdam Kantelt, de Stad van Morgen/STIR en Denktank Project NL.
Jean-Paul Close is de oprichter en de drijvende kracht achter de Stad van Morgen/STIR te Eindhoven. Jean-Paul en de Stad van Morgen is het gelukt projecten voor elkaar te krijgen die in de complexe interacties tussen organisaties normaal gesproken stranden. Vooral het AiREAS project ter bevordering van de gezondheid door een betere luchtkwaliteit en zijn aanpak met cocreatie en bewustwording hebben in binnen- en buitenland aandacht getrokken.
Deze workshop is onderdeel van het bewustwordingsproces van de Stad van Morgen.
Nancy Hoffmann is mede-oprichtster van Rotterdam Kantelt. Ze is gedreven projecten ten behoeve van een gezonde en duurzame maatschappij voor het voetlicht te brengen.
Nancy is kunsthistoricus, curator en producent. Researcher en medeoprichter van DE ROTTERDAMSE BEELDMAATSCHAPPIJ en tot voor kort theoriedocent aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.
Nancy en Rotterdam Kantelt zien deze workshop als één van de fundamenten om de weg voor de nodige veranderinitiatieven vrij te maken.