Gratis

Inspiratiesessie #3 Jan Jonker over duurzaam en circulair ondernemen

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Raadszaal

Achter het Stadhuis 5-7, 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 22 februari inspireert Jan Jonker ons op het thema circulariteit.

Prof. dr. Jan Jonker is Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich op de vraag hoe je 'duurzaamheid' in bakstenen en boterkoekjes, en dus in bedrijven krijgt. Hij is o.a. auteur van de 'groene' bestseller 'Duurzaam Denken Doen'.

Duurzaam en circulair ondernemen zou de basis moeten zijn voor elk project, initiatief of organisatie. Maar zover is het nog niet. Om van praten naar de praktijk te komen, is een nieuw business model nodig. Met de ‘Nieuwe Business Modellen’ wordt duurzame waardecreatie centraal gesteld. Er ontstaan tegelijkertijd economische, sociale en ecologische waarden.

Sinds 2012 doet Jan onderzoek naar deze 'Nieuwe Business Modellen'. Hij werkte met ruim dertig onderzoekers in twaalf landen aan een Nederlands en Europees onderzoek in tien landen (www.nieuwebusinessmodellen.nl). Zijn boek Nieuwe Business Modellen (2014) biedt een leidraad om te komen tot een volwaardig alternatief voor conventionele business modellen. Hiermee kunnen duurzame initiatieven wél succesvol van de grond komen.

Jan is een kritische optimist met een neiging tot activisme. Wat hem betreft is werken aan duurzaamheid de organisatie- en veranderkundige opgave van deze tijd.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Raadszaal

Achter het Stadhuis 5-7, 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen