Inspiratieworkshop: Verkenning Cultuureducatie & Persoonsvorming

Venster Acties

Inspiratieworkshop: Verkenning Cultuureducatie & Persoonsvorming

Inspiratieworkshop waarin we samen verkennen hoe cultuureducatie kan bijdragen aan persoonsvorming

Door Kunstloc Brabant

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 21 jun. 2023 13:30 - 17:00 CEST

Locatie

Willem Twee muziek en beeldende kunst Boschdijkstraat 100 5211 VD 's-Hertogenbosch Netherlands

Over dit evenement

Burgerschap krijgt een steeds prominentere plek in het onderwijs. Minister Wiersma heeft dit aangeduid als één van de vier kernleergebieden in het nieuwe curriculum. Cultuureducatie kan hier een waardevolle rol in spelen, want cultuureducatie draagt bij aan de culturele groei van leerlingen. Maar hóe draagt het dan bij?

Pedagoog Gert Biesta benoemt drie onderwijsdomeinen: kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming. Waarbij met name persoonsvorming als aanleiding wordt genomen om tot betekenisvol onderwijs te komen voor de leerling, in die drie domeinen. Cultuureducatie biedt ons unieke mogelijkheden om dit vorm te gaan geven.

Tijdens deze inspiratieworkshop verkennen we hoe cultuureducatie en persoonsvorming zich tot elkaar verhouden en hoe betekenisgeving hierin ontstaat. Ben je geïntrigeerd en wil je na deze workshop verder in het onderwerp duiken om te ontdekken wat de begeleiding binnen cultuureducatie gericht op persoonsvorming betekent voor jezelf, jouw praktijk en voor het begeleiden van leraren, leerlingen of studenten? Dan kun je je inschrijven voor de training (3 bijeenkomsten) in het najaar.

Aanmelden

Cultuuraanbieders, intermediairs, leerkrachten en docenten die werkzaam zijn in/met het PO en/of VO in Brabant kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze inspiratieworkshop.

Over de organisator

Georganiseerd door
Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.