Gratis

Meerdere data

KLETSMAJOORS: de kracht van de echte ontmoeting

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

En de koning sprak: “…Het lijkt steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijkse leven te ontmoeten. De plaatsen waar heel uiteenlopende mensen elkaar van oudsher tegenkomen - kerk, kantoor, café, sportclub, school - verliezen die verbindende functie steeds meer …”

(uit de Kersttoespraak, 25 december jl.)


KLETSMAJOORS en de kracht van de echte ontmoeting

Een ‘talkshow’ met twee gasten die gehost wordt door vier oudere, nieuwsgierige, doortastende ouderen die graag het naadje van de kous willen weten.


Stadsverpleeghuis Vonderhof en de Bibliotheek Eindhoven zijn in maart 2018 gestart met KLETSMAJOORS. Elke maand zijn twee mensen te gast die een levendig gesprek aangaan met de gastvrouwen van de Vonderhof.

Laten we het gewoon weer doen, elkaar ontmoeten, koffiedrinken, koekjes eten en naar elkaars verhalen luisteren. Laten we mensen ontmoeten die we anders nooit zouden tegenkomen, en laten we dat doen op een centrale plek, een onafhankelijke plek, in de bibliotheek.

We zien we steeds meer vooroordelen ontstaan, mensen worden in een hokje geplaatst, ontweken en er wordt steeds minder echt geluisterd naar elkaar. Ouderen ontmoeten steeds minder jongeren en van een natuurlijke uitwisseling is steeds minder sprake.


De volgende Kletsmajoors is:
Zondag 27 mei: 14.00 – 16.00 uur

Deze middag krijgen we in ieder geval bezoek van Hans de Leeuw, wijkagent in Eindhoven-centrum. De tweede gast blijft nog even geheim...


PS We filmen de gesprekken zodat nog meer mensen hiervan kunnen meegenieten.


Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen