Komt een bedrijf bij de hacker...: aftrap week van de veiligheid 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ondernemersplein Limburg

5 Steegstraat

6041 EA Roermond

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een hacker komt ook het liefst door een open deur. Is die van u goed dicht? Maria Genova leidt u rond door de wereld van de cybercriminelen.

Over dit evenement

De bijeenkomst wordt geopend door Rianne Donders burgemeestervan Roermond en een gedreven bestuurder als het gaat om de bestrijding van criminaliteit en de impact daarvan op de samenleving en door Paul Verhoeven, ondernemer, voorzitter van PVO Limburg en ervaringsdeskundige als het gaat om ondermijning en cybercrime.

Maria Genova -de keynote speaker voor deze sessie- schreef het boek: ‘Komt een vrouw bij de hacker….’ daarin laat ze zien hoe makkelijk we gegevens delen zonder dat we dat in de gaten hebben en hoe makkelijk anderen daar misbruik van maken. Inmiddels heeft ze ook veel ervaring met bedrijven opgedaan. In deze sessie deelt ze die ervaringen, laat ze zien hoe -vaak uit onwetendheid- bedrijven slachtoffer worden van data-diefstal of van afpersing.

U maakt ook kennis met een ethical hacker die u live laat zien hoe kwetsbaar onze digitale wereld is en die u meeneemt in de manier van denken van cybercriminelen. Dan snap je waarom je nooit te klein bent voor een hacker. Natuurlijk gaan we in op de maatregelen die je als onderneming kunt nemen om je eigen veiligheid te vergroten.

Joke Rooyakkers, van het iLab (de digitale handhavings- en opsporingsunit van de politie) geeft u een inkijkje in de wereld van de digitale handhaving. Hoe ver zijn we daar? En waarom zou je melding moeten maken van een hack?

En aan de hand van een aantal stellingen gaan we het gesprek aan met de sprekers over de vraag wat je als bedrijf en politie samen kunt doen en wat zijn de dilemma’s als ondernemer?

Gedurende de dag van het seminar staat er een mini-cyberescaperoom bij het Ondernemersplein in Roermond. Daarin ervaart u -in groepjes van 3- in een sessie van 15 minuten hoe een hacker te werk gaat, waarom hun aanpak vaak werkt en wat je er tegen kunt doen. Wilt u of uw medewerkers gebruik maken van de cyberescaperoom laat het ons dan weten door u aan te melden met de volgende link.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-komt-een-bedrijf-bij-de-hacker-7-oktober-19-roermond-cyberescaperoom-71269277327

Datum en tijd

Locatie

Ondernemersplein Limburg

5 Steegstraat

6041 EA Roermond

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen