Kookworkshop Snijtechniek & Groentebouillon
Datum en tijd
Restitutiebeleid
Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.
Kom ook naar het Herfstfeest in de Natuurwinkel Utrecht en volg een mini kookworkshop bij Voedwel.
Over dit evenement
Arme uien, ze worden zo vaak mishandeld in de keuken. Vaak zie ik mensen met een bot aardappelschilmesje inhakken op een onschuldige ui. Daar komen tranen met tuiten van!
Of wat dacht je van de prachtige wortel die zo zorgvuldig is opgebouwd vanuit de kern in het midden tot de schil aan de buitenkant, zomaar in willekeurige stukken gehakt.
Om maar te zwijgen van de prei, paprika, knolselderij, bloemkool en pompoen!
Biologisch geteelde groenten zijn sterk, ze hebben zelf hun voedsel gezocht en gevonden in de vruchtbare aarde en zijn zonder ‘hulp’ van ‘gewasbescherming’ groot gegroeid. Aan deze groenten kunnen we veel kracht ontlenen. Benader ze met respect en scherpe messen voor een optimaal resultaat op je bord.
We gaan de ideale snijtechniek van diverse groentes oefenen. Ondertussen maken we een smaakvolle bouillon en ga jij naar huis met gesneden groenten en bijpassend recept!
Zelf meenemen:
- Schort
- Snijplank
- Koksmes