Kookworkshop zuurdesembrood bakken
Evenementdetails
Beschrijving
Je wilt je eigen brood bakken en dan het liefste met zuurdesem. Maar hoe te beginnen en waar moet je allemaal op letten? Als bakker met veel ervaring kom ik je dat in deze workshop leren!
Zuurdesembrood is een gezond, stoer, basaal brood. De grap is: als je zelf je zuurdesemcultuur eenmaal hebt (in een potje in je koelkast), dan heb je verder alleen nog maar meel en zout en water nodig en .... je kunt een brood gaan bakken.
Het vereist wel enig inzicht en enige oefening om een toonbaar en lekker zuurdesembrood te maken. Daarom gaan we in deze workshop oefenen in starten, kneden, vormen, rijzen, bakken, proeven en het onderhouden van de starter (moederdeeg).
Deze workshop is inclusief
- Broodkrabber
- Zuurdesemstarter
- Meel om zuurdesem op te starten
- Hand-out
- 1 gebakken brood
- 1 deeg om thuis af te bakken
Deze workshop is een samenwerking van Ineke Berentschot Wiebaktmee en Ineke Fienieg Voedwel.