Gratis

Lancering van cultureland

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Starnmeerdijk 6

1488 AG Starnmeer

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Over een paar weken is het zover, dan vindt de lancering plaats van cultureland: een stichting die creatieve werkperiodes, projecten en activiteiten organiseert op het snijvlak van cultuur en natuur.

We zijn van start gegaan met het cultureland Artist In Residence programma, waarbij kunstenaars de ruimte krijgen met dit thema te werken. De eerste werkperiodes zijn afgerond en we zijn trots op de resultaten.

We nodigen je van harte uit om zondag 8 oktober de lancering van cultureland met ons te komen vieren Je bent van 3 tot 7 welkom om kennis te maken met het programma, de organisatie en met enkele Artist In Residence kunstenaars. Er zal werk te zien zijn, er zijn enkele presentaties, kleine discussies en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes uit stad en land.

We willen met de lancering een nieuw publiek bereiken en mensen om mee samen te werken. We hopen dat je komt! Mocht je niet kunnen op deze datum, maar wel interesse hebben om kennis te maken met cultureland, dan horen we dat graag: info@cultureland.nl

Met vriendelijke groet,
Dagobert Bergmans & Maud Aarts

Namens het bestuur van cultureland, Berith Danse (voorzitter), Heleen Frenkel, Michiel van der Kaaij, Jan Dekker en Carly Everaert

cultureland

 • cultureland streeft naar een aarde waarop schoonheid en troost is voor iedereen.
 • cultureland gelooft dat een goede residency een periode is waarin er tijd wordt gemaakt voor onderzoek en reflectie.
 • cultureland biedt plek aan projecten over de relatie tussen cultuur en natuur.

Het Artist in Residency programma start met twee weken in Amsterdam, waar de onderzoeker/kunstenaar zich kan verdiepen in de culturele en wetenschappelijke rijkdom die de stad te bieden heeft. We organiseren in deze eerste periode een kick-off meeting met de kunstenaar om andere professionals te ontmoeten en een gesprek over het project op te starten.

Na deze introductie trekt deze persoon zich voor een periode van vier weken terug op een landelijke locatie, de Buitenwerkplaats. De Buitenwerkplaats is omgeven door typisch Nederlands polderlandschap. Hier is ruimte om te produceren en reflecteren op het project.

Tot slot wordt het project in de laatste twee weken in Amsterdam getoond in de etalage van een voormalige winkel aan de Admiraal de Ruijterweg 181. De laatste donderdag van de werk- periode wordt een evenement georganiseerd om het werk te presenteren en erover te discussiëren.

kunstenaars 2017

 • Claudio Beorchia heeft in "De Wachters van de Polder" verslag gedaan van zijn ontdekking. Deze bundel gedichten introduceert de mythologische figuren die de polder bewonen en beschermen.
 • Heleen Langkamp heeft een ruimtelijke installatie gebouwd waarin de tijdsbeleving van stad en land elkaar ontmoeten. In 'Nomansland II' worden deze zichtbaar op een reeks wanden van transparant materiaal.
 • Ricardo Domeneck werkt aan een tekst geschreven vanuit de capybara, een diersoort die mede door de Hollandse kolonisatie is uitgestorven. Tijdens zijn werkperiode bij cultureland heeft hij onderzoek gedaan naar het schrijven vanuit het perspectief van het dier: Zoopoetics
 • Sofia van Leeuwen reflecteert met haar nieuwe, kleurrijke schilderijen op een tekst van Rosalind Krauss over the 'non-landscape'. Ze zijn gemaakt met kleurstoffen uit planten en keukentafel-resten.
 • Bosko Gastager moedigt met zijn "Studies naar de essentie van tijd" de toeschouwer aan het recente verleden te aanschouwen en na te denken over de veranderingen in het landschap, de toegepaste technieken en werkmethodes in de landbouw, de tradities en identiteit.
 • Vero Glezqui heeft een serie werken geproduceerd, in gemengde techniek op papier. De geschiedenis en unieke geometrische vormen van het polderlandschap waren haar inspiratiebron. Het geheel vormt een imaginair ecosysteem dat geologische en ecologische fenomenen verbindt.
 • Lukas Vejnik heeft onderzoek gedaan naar carpoolplaatsen in Nederland. Ooit zijn ze door de overheid bedacht als oplossing voor het fileprobleem, maar eenmaal aangelegd veranderde het denken over de rol van de overheid...
 • Oscar Valero Saez vertaalt "Spiegel im Spiegel", een muziekstuk van Arvo Part naar een tekening, work in progress!
 • Brent Meistre [filmmaker]
 • Katrin Maurer [glas & woord kunstenaar]
 • Emma Hall [toneelschrijver]
 • Stefan Nestroroski [beeldend kunstenaar]
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Starnmeerdijk 6

1488 AG Starnmeer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen