Lancering van het Manifest Sustainable Procurement

Venster Acties

Lancering van het Manifest Sustainable Procurement

Ontmoet organisaties die via inkoop willen versnellen op de SDG's en voeg je bij de community rondom het Manifest Sustainable Procurement.

Door Manifest Sustainable Procurement

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 8 jun. 2023 15:00 - 17:00 CEST

Locatie

Venture Café Rotterdam 45 Stationsplein 3013 AK Rotterdam Netherlands

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Zet met jouw organisatie in op duurzaam inkopen en kom in beweging met de eerste stap: het Manifest Sustainable Procurement. Het manifest wordt gelanceerd met de eerste ondertekenaars, ondersteunende partijen en de initiatiefnemers. Secretaris-generaal Dronkers (ministerie Infrastructuur & Waterstaat) zal het manifest in ontvangst nemen. Dit moment markeert de aftrap van een brede beweging op duurzaam inkopen in het bedrijfsleven en de semi-publieke sector.

De middag staat volledig in het teken van het versnellen van duurzaam inkopen langs de lijnen van de SDG's. Het Manifest Sustainable Procurement brengt partijen samen rondom dit doel om kennisuitwisseling, gezamenlijke agendering en samenwerking te bevorderen. Zo committeren ondertekenaars zich aan het opstellen van een actieplan om duurzaam inkopen te bevorderen in hun eigen organisatie, de voortgang hierop de monitoren, en de geleerde lessen en successen uit dit proces te delen in de community.

Kijk voor meer informatie over de beweging op sustainable-procurement.org

Of lees hier direct het Manifest Sustainable Procurement.

Het programma is als volgt:

  • 14.45 Inloop
  • 15.15 Welkom door de moderator, Merei Wagenaar (directeur UN Global Compact Network Netherlands)
  • 15.20 Keynote door Lizan Molman (directeur Nevi)
  • 15.40 Karin van Ijsselmuide (SDG12 Coördinator) over het Manifest Sustainable Procurement
  • 15.50 Overhandiging van het manifest aan secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers (ministerie Infrastructuur & Waterstaat)
  • 16.10 Paneldiscussie met ondertekenaars: Royal Schiphol Group, Johan Cruiff ArenA, Fair Furniture Group en SheSupplies
  • 16.50 Vragen uit het publiek
  • 17.00 Afsluiting door Judith Maas (directeur SDG Nederland) en Kelly Ruigrok (CEO Global Sustainable Enterprise System)

Aansluitend is er de mogelijkheid om na 17:00 het wekelijkse avondprogramma van het Venture Café Rotterdam bij te wonen: de 'Thursday Gathering'. Dit betreft een netwerkevenement waar, naast het ontmoeten van gelijkgestemden, er met verschillende sessies verder wordt ingegaan op het versterken van een duurzaam innovatie-ecosysteem. Dit programma wordt wekelijks door zo'n 250+ deelnemers bezocht. Alle geïnteresseerd vanuit het bedrijfsleven, semi-publieke sector, brancheverenigingen, overheid en NGO's zijn van harte welkom.

Over de organisator