Gratis

Lezing: De geslaagde school – Wat moet en kan er beter in ons onderwijs?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zebrastraat

Zebrastraat

32

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Onderwijs is belangrijk op individueel niveau omdat het mensen in staat stelt om succesvol in het leven te evolueren en om later succes te bereiken. Door kansen te verruimen stelt onderwijs iedereen in staat om een leven te leiden volgens zijn persoonlijke aspiraties. Onderwijs is daarnaast belangrijk voor de economische groei en sociale welvaart van een land en zijn regio's.

In deze lezing gaat Kristof De Witte in op de segregatie in ons onderwijsstelsel. Hij maakt duidelijk dat excellentie en gelijke kansen niet tegenstrijdig zijn, net als gelijkheid en sociale mobiliteit hand in hand gaan. Daarnaast gaat hij dieper in op schoolse falen, waar voor België de jaarlijkse kost van vroegtijdig schoolverlaten geschat wordt op 4,2 miljard euro. De risicogroepen worden geïdentificeerd en concrete actiepunten worden voorgesteld.

Kristof De Witte is hoofddocent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Hij is er directeur van het onderzoekscentrum ‘Leuven Economics of Education Research’ en programmadirecteur van de Specifieke Lerarenopleiding Economie. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, waar hij de leerstoel ‘Effectiveness and Efficiency of Educational Innovations’ bekleedt. Hij is tot slot Visiting Fellow bij de denktank Itinera, waar hij samen met Jean Hindriks het boek ‘De geslaagde school’ schreef. Het boek gaat dieper in op de verschillen tussen het Nederlandstalig en Franstalig onderwijs, en biedt een economisch perspectief op het onderwijs.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zebrastraat

Zebrastraat

32

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen