€ 2,50 – € 3

Lezing: Leven met niet-aangeboren hersenletsel

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het was op 29 augustus 1979 toen zijn leven veranderde.

Walter van Geffen nu, 46 jaar oud, werd op 8-jarige leeftijd geschept door een motor. Zijn leven veranderde daarmee drastisch. Twee maanden lag hij in coma. Alles, maar dan ook alles moest hij weer opnieuw leren. Hij heeft, zoals hij zelf zegt: gevochten tegen de dood, een lange, heftige strijd, gewonnen! Walter schreef er een boek over: 'Mama, waarom moest ik vallen?', een autobiografie met gerelativeerde poëzie. In zijn revalidatieperiode was de verwachting dat hij nooit zou komen waar hij nu is. “Wacht maar….” waren altijd zijn strijdbare woorden, “het gaat me lukken.” En bij elke tree hoger op de ladder van het leven riep hij dan ook: “zie je wel!”

Hij kijkt heel realistisch naar zichzelf en weet dat het nooit meer zal worden als toen. “De zichtbare beschadigingen zijn langzaam weggeëbd maar het onzichtbare zal altijd deel uitmaken van mijn ik.” Daarmee doelt hij op zijn hersenbeschadiging die niet aan de buitenkant te zien is maar waar hij dagelijks hinder van ondervind. In zijn boek legt hij uit wat de gevolgen van NAH, (niet-aangeboren hersenletsel) zijn. Omdat uitleg geven vaak meer begrip kweekt, geeft hij ook lezingen over dit onderwerp. Als ervaringsdeskundige kent hij de klappen van de zweep.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen