Lezing: Weer en wolken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Zeeweg 12

2051 EC Overveen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Elke maand nodigen we een expert uit om een lezing te geven over zijn of haar vakgebied. Deze spreker licht één of meerdere aspecten van de sterrenkunde, weerkunde en/of ruimtevaart toe en maakt deze voor een breder publiek begrijpelijk.

Spreker: Drs. Kees Floor MHD

Het uiterlijk van de hemel en van landschappen wordt voor een belangrijk deel bepaald door wolken. Deze zijn geregeld aanwezig in voortdurend wisselende hoeveelheden en vormen. In deze lezing wordt ingegaan op de grote verscheidenheid aan wolkenvormen. Ook komen aan bod de mechanismen die tot wolkenvorming leiden en het verband tussen bewolking en weer.

Uit het soort bewolking is vaak af te leiden welke processen er in de atmosfeer plaatsvinden en onder wat voor weersomstandigheden de wolken zich vormen. Wolken kunnen worden bekeken vanaf het aardoppervlak én worden vastgelegd op satellietbeelden. De beelden helpen niet alleen om te bepalen waar het zonnig is en waar bewolkt. Uit de patronen van de bewolking kan namelijk worden afgeleid waar zich fronten, lagedrukgebieden of andere weersystemen ophouden en hoe die zich ontwikkelen en verplaatsen.

Over de spreker
Drs. C. (Kees) Floor (1947) studeerde ‘Meteorologie en Didactiek’ aan de Universiteit Utrecht (1972). Hij was als docent verbonden aan de lerarenopleidingen van de Universiteit Utrecht. Hij heeft 23 jaar gewerkt bij het KNMI als meteoroloog, docent en hoofd van de afdeling Meteorologische Opleidingen. Hij schreef talrijke stukken in verschillende bladen en was 13 jaar de extern redactiemedewerker van de Volkskrant.


Praktische informatie

Hoe laat is de zaal open?

De zaal is vanaf 19:45 uur open.

Kan ik ook kaarten aan de zaal krijgen?

Nee. Kaarten kunnen alleen online worden besteld.

Zijn er consumpties verkrijgbaar?

Ja. U kunt voorafgaand aan de lezing en tijdens de pauze koffie en thee kopen. Prijs € 1.

Wat zijn de parkeermogelijkheden voor de lezing?

U kunt parkeren op het parkeerterrein van De Kennemerduinen. In de pauze van de lezing kunt u tegen betaling van € 1,50 een uitrijkaart krijgen.

Hoe kan ik Copernicus bereiken als ik vragen heb?

Dat kan per email: educatie@sterrenwachtcopernicus.nl

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?

U kunt uw ticket afgedrukt meenemen, of op uw smartphone. De QR-code van uw ticket wordt bij de ingang van de zaal gescand.


Datum en tijd

Locatie

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Zeeweg 12

2051 EC Overveen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen