Lobbyen voor startups (gratis office hours)

Venster Acties

Registraties zijn gesloten

Alle tickets zijn vergeven. Neem contact op met startups@dr2.nl

Lobbyen voor startups (gratis office hours)

Ter ere van ons 20-jarige bestaan helpen we startups een stem te geven in politieke en maatschappelijke discussies.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Venture Café Rotterdam 45 Stationsplein 3013 AK Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Startups zijn innovatief en disruptive. Juist doordat ze verstorend werken, slagen startups erin om de samenleving met grote slagen te vernieuwen. Dat is fantastisch, maar het betekent ook dat veel startups in conflict raken met bestaand beleid of gevestigde belangen. Wetgeving wordt geschreven vanuit het beeld van de wereld die we nu kennen; startups handelen vanuit een beeld van hoe de wereld zou kunnen zijn. Daarom moeten startups een stem hebben in politieke en maatschappelijke discussies.

20/20 Office Hours

Dröge & van Drimmelen, het grootste Nederlandse public affairs en corporate communicatie adviesbureau, gevestigd in Den Haag, Brussel en Shanghai, bestaat twintig jaar. Dit willen wij graag vieren en omdat wij vinden dat public affairs een maatschappelijke bijdrage moet leveren, gaan wij startups een handje helpen. Dröge & van Drimmelen trekt daarom het land in, om startups te zoeken die ons advies – gratis en voor niets – kunnen gebruiken. We gaan langs bij startup accelerators, incubators en hubs in het hele land en organiseren daar een open spreekuur waar startups hun maatschappelijke vragen of uitdagingen aan ons voor kunnen leggen.

  • Loop jij tegen bepaalde wetgeving of lokale regels aan, die het moeilijk maken om jouw startup te laten groeien?
  • Zijn er subsidies of voordelen waarvan bestaande ondernemingen wel kunnen profiteren, maar waar jij als startup niet voor in aanmerking komt?
  • Wil jij weten met wie je zou kunnen praten bij een ministerie, in de Tweede Kamer of bij de gemeente, over hoe jouw innovatie geïmplementeerd kan worden?
  • Heb je een hele andere vraag waarop je geen antwoord kan vinden en die raakt aan maatschappelijke en/of politieke uitdagingen?

Dröge & van Drimmelen helpt je graag op weg. Vanuit alle startups die we spreken, maken we een selectie van ongeveer 20 startups die we langere tijd willen begeleiden; zij krijgen 20 uur strategisch advies helemaal gratis. Hiermee helpen wij om met de juiste timing, boodschap en netwerk invloed uit te oefenen op beleidsbepalers.

Meld je aan!

Heeft jouw startup een duidelijke maatschappelijke waarde, maar loop je tegen beperkingen, obstakels of andere problemen aan waar de politiek een rol in kan betekenen? Meld je dan nu aan via startups@dr2.nl. Op 6 juni is Dröge & van Drimmelen vanaf 17:00 tot 19:00 bij Venture Café Rotterdam. Laat ons weten via als jij erbij wilt zijn en leg in de mail zo beknopt en duidelijk mogelijk uit waar jouw startup zich mee bezig houdt. Meer informatie vind je op onze website.