Lotte Am Bauhaus

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tolhuistuin, IJzaal

IJpromenade 2

1031 KL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Aanvang 18:00

Filmscreening in de IJzaal in het kader van de pop up expositie Bauhaus.

Over Lotte am Bauhaus

Weimar 1921: het leven van de 20-jarige Lotte Brendel lijkt al uitgestippeld ze zijn, thuis als moeder en vrouw. Maar tegen de wil van haar familie in, sluit de kunstzinnige Lotte zich aan bij een groep jonge kunstenaars, solliciteert bij het Bauhaus en wordt aangenomen.

Hier krijgt ze de mogelijkheid om als vrouw haar studie af te ronden, begeleidt door wereldberoemde kunstenaars. Ook vindt ze in medestudent Paul Seligmann haar grote liefde. Toch laat de breuk met haar familie, die haar elke vorm van financiële ondersteuning weigeren en haar wens zichzelf te ontwikkelen niet ondersteunen, haar niet onberoerd. Lotte en Paul proberen als gelijkgestelden te leven, maar door hun omgeving wordt hun relatie continu op de proef gesteld.

Als het Bauhaus steeds sterker onder druk komt te staan van het nationaalsocialisme, besluit Walter Gropius met het Bauhaus naar Dessau te trekken. Paul en Lotte, die inmiddels samen een dochter hebben, volgen de stroming naar de voor hen onbekende stad. Hier zorgt de nieuwe levenssituatie, als ook de strijd om professionele erkenning, voor heftige conflicten."

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tolhuistuin, IJzaal

IJpromenade 2

1031 KL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen