€ 2,50

Meerdere data

Makersclub in het Microlab

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Microlab Eindhoven

Kastanjelaan 400

5616 LZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom lekker MAKEN in het Microlab Eindhoven. Wil jij leren zagen, 3d printen, solderen en werken met elektronica? Je eigen lamp, een telefoonstandaard of een toffe raamhanger maken? Altijd al een drone willen maken maar heb je de apparatuur niet? Of wil je een website maken maar weet je niet waar je moet beginnen?

In het Microlab hebben we allerlei materialen en gereedschappen zoals laptops, ‘Arduino‘s’ en een 3D-printer, die jou kunnen helpen je ideeën te realiseren! Wij nemen elke week een voorbeeld mee dat je kunt maken óf je gaat aan de slag met je eigen creatieve en/of technische project.

Er is plek voor 10 kinderen, bij meer inschrijvingen gaan we een uurtje langer open. De ene week staat de Techniekbieb voor je klaar om met je aan de slag te gaan, de andere week zijn er fanatieke begleiders van de bibliotheek.

Voor jonge uitvinders van 7+.

De Bibliotheek Eindhoven en de Techniekbieb zijn partners in de gezamenlijke ruimte in het Microlab, Strijp-S. Het programma is opgezet met als doel het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden. Zelfgestuurd leren is hier de basis van, samen met creatief- en probleemoplossend denken. Ook zal er veel nadruk liggen op informatie- en digitale vaardigheden.

Delen met vrienden

Locatie

Microlab Eindhoven

Kastanjelaan 400

5616 LZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen